Požar na Golubinji iznad Pljevalja, uključena i helikopterska jedinica Vojske

I dalje traju aktivnosti pripadnika Službe zaštite i spašavanja opštine Pljevlja na gašenju požara na brdu Golubinja iznad grada. Gori gusta četinarska i listopadna šuma na nepristupačnom strmom terenu iznad grada.

Požar je nastavio da se širi prema vrhu brda. Iz tog razloga u gašenje požara su uključeni helikopteri Vojske Crne Gore, koji gase požar u gornjem dijelu brda.

Pripadnici Službe zaštite i spašavanja, njih oko 15 zajedno sa pripravnicima raspoređeni su u podnožju brda prema gradskom parku Vodice, a sve da bi spriječili da se požar proširi prema ugostiteljskim i sportskim objektima u tom dijelu grada.

Prije par sati počeo je da duva i vjetar što utiče na lakše širenje požara.

Vatrogasci koji na sebi nose naprtnjače i do kilometar od vatrogasnog vozila, požar gase u dijelu šume gdje je požar najaktivniji, jer je velika površina opožarenog područja. Čitav grad je obavijen dimom, a najgore je u naselju Golubinja gdje vjetar donosi i pepeo sa opožarenog područja.

U poslijepodnevnim časovima je najavljena mogućnost kiše, što bi doprinijelo da se požar lokalizuje. Za sad u Pljevljima je i dalje izuzetno toplo vrijeme sa temperaturom vazduha od preko 30 stepeni celzijusovih.

PV INFORMER

Provjerite slična mjesta

Dolar potonuo najniže u mjesec dana

Vrijednost dolara pala je i drugu uzastopnu sedmicu jer inflacija u SAD popušta, pa su …