spajic

Spajić: Sjajna vijest iz Brisela – IBAR je tu, 26. juna Međuvladina konferencija


Crna Gora je upravo dobila i zvaničnu potvrdu da će se Međuvladina konferencija o pristupanju održati 26. juna u Briselu, poručio je premijer Milojko Spajić.


„Biće mi čast da predvodim crnogorsku delegaciju u kojoj će se naći ministarka evropskih poslova Maida Gorčević i ministar vanjskih poslova Filip Ivanović na Međuvladinoj konferenciji koja predstavlja krunu naših zajedničkih napora za dobijanje IBAR-a”, poručio je predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić.


„Još jednom se pokazalo da su posvećeni rad i iskreno zalaganje put do najboljih rezultata i da ne postoje prepreke ako imamo zajednički cilj kome stremimo“, kazao je Spajić.


Vlada Crne Gore je efikasnost i posvećenost ka evropskoj integraciji potvrdila u vrlo efikasnom ispunjavanju nedostajućih mjerila za poglavlja 23 i 24, a uz vrlo odgovoran odnos Skupštine došlo se do velikog rezultata, ulaska u finalnu etapu EU puta.


Premijer Spajić se zahvalio evropskim partnerima na izuzetnoj komunikaciji i partnerskom odnosu, kao i što su prepoznali posvećenost Vlade i pomogli nam da Crnu Goru uvedemo u završnu fazu pregovaračkog procesa.


„Crna Gora će dobiti završna mjerila za pregovaračka poglavlja 23 i 24 što znači i da možemo početi da pripremamo i ostala poglavlja za zatvaranje, čeka nas tek sada ogroman posao. Dakle, IBAR je tu. Do kraja godine potrebno je zatvoriti što više poglavlja“, najavio je premijer.


Podsjećamo, ambasadori zemalja članica EU u okviru radnog tijela Savjeta Evopske unije Coreper II u Briselu odobrili  su Zajedničku poziciju EU za poglavlja 23 i 24 u pregovorima sa Crnom Gorom. Time su se stekli uslovi za zakazivanje Međuvladine konferencije na ministarskom nivou, koja će biti održana 26. juna u Briselu.

Provjerite slična mjesta

Bivši radnici “Vektra Boke” organizuje protestni skup 15. jula

NVO Udruženje radnika “Vektra Boka” organuzuje protestni skup u ponedjeljak, 15. jula, u 19 sati, …