WhatsApp uvodi nove AI alate za poslovne korisnike

Meta je lansirala svoj prvi AI-driven program za ciljanje oglasa za poslovne korisnike na WhatsApp-u. Meta pokušava da generiše prihod od popularne aplikacije za ćaskanje.

CEO Mark Zuckerberg je najavio nove alate u video snimku. Ova najava predstavlja zaokret za WhatsApp. WhatsApp predstavlja uslugu za šifrovane poruke koja se ponosi svojim standardima privatnosti i koja je dugo izbjegavala vrste ciljanih oglašivačkih alata koji su osnova drugih Meta aplikacija, kao što su Facebook i Instagram.

Meta već nekoliko godina uvodi funkcije za trgovinu i plaćanje na aplikaciji. Tu su uključeni alati za “poslovne poruke” koje kompanije mogu koristiti za vođenje razgovora sa korisnicima i slanje marketinških materijala ljudima koji su podelili svoje brojeve telefona sa kompanijama.

Ranije su ti alati bili jednostavni, korišteni za slanje poruka svim korisnicima koji su pristali da primaju obaveštenja kompanije. Novi AI alati će koristiti ponašanje na Facebook-u i Instagram-u da bi ciljali poruke ka onim korisnicima koji su najvjerovatnije otvoreni za njih. Uslov je da korisnici koriste isti broj telefona na svim nalozima.

KLIX

Provjerite slična mjesta

Bivši radnici “Vektra Boke” organizuje protestni skup 15. jula

NVO Udruženje radnika “Vektra Boka” organuzuje protestni skup u ponedjeljak, 15. jula, u 19 sati, …