Predstavnici MZ Sveti Stefan zasad odustali od protesta: Traže da Vlada i Skupština riješe problem

Predstavnici Mjesne zajednice Sveti Stefan sastali su se juče sa ministrom ekonomskog razvoja Nikom Đeljošajem povodom raskida ugovora o zakupu grad hotela Sveti Stefan.

Kako je kazala predstavnica te MZ Dragana Kažanegra Stanišić, Sveti Stefan je u veoma nezahvalnoj situaciji već četiri godine, a plaže u okruženju nisu u adekvatnom režimu.

– Ohrabreni smo sastankom sa ministrom Đeljošajem. Nadamo se jednoj pravilno formulisanoj, konkretnoj informaciji koja će ići ka Vladi Crne Gore. Nadamo se da će ta informacija biti adekvatno razmatrana, usvojena i da će se krenuti ka razrješenju dugogodišnjeg problema – kazala je Kažanegra Stanišić.

Istakla je da će mještani MZ Sveti Stefan još jednom dati priliku institucijama države Crne Gore da se nađe rješenje i da se riješi problem u kojem se nalazi lokalna zajednica koja živi u okolini Svetog Stefana, ali i biser turizma naše države.

Kako je saopštila nakon sastanka, ovo je još jedna prilika institucijama da na adekvatan način pristupe problemu u kome sa našla njihova MZ.

Vlada traži da zakupac poštuje ugovor

Kako je Đeljošaj kazao na pres-konferenciji Vlade 30. maja, na osnovu ugovora grad hotel Sveti Stefan treba da radi i treba da bude otvoren, “a zbog čega nije pitanje je za drugu stranu”.

– U cilju promocije te destinacije i Crne Gore kao turističke zemlje, u obostranom interesu bi bilo da se i država i Adrijatik propertiz povuku iz arbitraže i da zakupac poštuje ugovor koji je potpisan – rekao je tada Đeljošaj.

Ponovio je da je za povlačenje obje strane ispred tribunala i za nastavak poštovanja ugovora.

– Ako kompanije žele povlašćeni položaj, neće ga dobiti. Dobiće samo ono što je po zakonima i u skladu sa Ustavom države. Tražićemo poštovanje ugovora, a to je da Sveti Stefan mora biti otvoren, i to je naš zahtjev. Poruka je da nema povlašćenih i da su sve kompanije koje posluju u Crnoj Gori jednake – istakao je Đeljošaj.

Potpredsjednica Mjesne zajednice Sveti Stefan Slobodanka Kentera kazala je da se najavljeni protesti u Budvi zasad neće održavati jer su predstavnici mještana zadovoljni onim što im je saopštio potpredsjednik Vlade i ministar ekonomskog razvoja.

Ona je podsjetila da su mještani najavili protest za 22. jun.

– Nakon ovog sastanka mišljenja smo da se ovaj problem može riješiti bez protesta. Sačekaćemo dalje odluke Vlade i Skupštine. Kada na skupštinskom zasjedanju dođe na red odluka o rješavanju problema sa Svetim Stefanom rado ćemo doći ispred parlamenta da pozdravimo odluku kojom će se riješiti ovo veliko pitanje za Crnu Goru, a naročito za mještane Svetog Stefana – saopštila je Kentera.

DAN

Provjerite slična mjesta

Prekinuti pregovori o formiranju vlade u Francuskoj: Posvađali se oko fotelja

Novi ljevičarski savez, koji je pobijedio na parlamentarnim izborima u Francuskoj, suočava se s testom …