Podgorica-Ostrava – treća po redu linija Air Montenegra u Češkoj

Danas je Air Montenegro letom MNE 390 uspostavio liniju Podgorica-Ostrava. Letovi na ovoj liniji obavljaće se svakog utorka.
Za prve putnike iz Crne Gore na aerodromu Leoš Janaček u Ostravi, upriličen je svečani doček. Avion je dočekan pozdravom vodenih topova, a putnicima su dobrodošlicu poželjeli visoki zvaničnici Moravsko-šleskog regiona, aerodroma u Ostravi, kao i predstavnici Air Montenegra.
Pored Ostrave, Air Montenegro u redovnom saobraćaju letove obavlja i ka Pragu i Brnu. Dodatno, kompanija vrši charter saobraćaj ka Pardubicama, pa tako ka Češkoj letimo svakog dana izuzev petka.
Ovakva avio povezanost je, kako ističe predstavnica Air Montenegra Mina Muković Radonjić, značajan pokazatelj važnosti češkog tržišta za Air Montenegro.
,,Samo godinu dana nakon osnivanja kompanije, otpočeli smo sa letovima ka Pragu, zatim smo našu ponudu obogatili letovima iz Tivta ka Brnu, a danas letimo i ka trećoj destinaciji u Češkoj u redovnom saobraćaju. Pored toga, naši čarter letovi ka Pardubicama dodatno ističu našu posvećenost povezanosti između Crne Gore i Češke”, navodi Muković Radonjić.
Zamjenik guvernera Moravsko-šleskog regiona Martin Gebauer kazao je da je broj aviona koje opslužuje aerodrom u Ostravi u stalnom porastu.
,,Pored prevoza roba, na našem aerodromu postepeno raste i putnički saobraćaj. To je svakako dobra vijest, ne samo za Moravsko-šleski region kao akcionara aerodroma, već i za putnike. Polasci iz Ostrave su definitivno pogodniji za stanovnike našeg regiona. Putovanje iz Praga, Beča ili bilo kog poljskog aerodroma traje duže i finansijski je neisplativo. Vjerujem da će naš aerodrom u narednom periodu postati još popularniji, šireći ponudu sve većim brojem destinacija do kojih možemo direktno putovati iz našeg regiona”, navodi Gebauer.
Ondrej Musil, menadžer za razvoj putničkog saobraćaja aerodroma Leoš Janaček, istakao je velika očekivanja kada je riječ o novoj liniji Ostrava-Podgorica.
,,Već duže vrijeme Crna Gora je popularna destinacija za turiste iz našeg regiona, s toga nam je veliko zadovoljstvo što je Air Montenegro direktnim letom povezao Ostravu i Podgoricu. Sve karte za prvi let su rasprodate, što je odličan početak za novu liniju i ukazuje na to da će Podgorica biti jedna od naših najpopularnijih destinacija”, zaključuje Musil.
Ostrava, treći po veličini grad u Češkoj, pravi je dragulj skriven u srcu Srednje Evrope. Ovaj dinamični grad, smješten na ušću rijeka Ostravice, Odre i Opave, poznat je po svojoj bogatoj industrijskoj baštini, ali i po impresivnom kulturnom i umjetničkom životu.

Provjerite slična mjesta

MITROVIĆ: Do kraja godine značajne promjene u upravljanju otpadom u Crnoj Gori

Zakon o upravljanju otpadom predstavlja prekretnicu za Crnu Goru jer postavlja temelje za smanjenje otpada, …