JOŠ JEDAN PROJEKAT ZA GRAĐANE: Eloksirana iz Željezare po povoljnim cijenama

Novi projekat – eloksirana bravarija za građane po veoma povoljnim cijenama, najavio je ministar energetike i rudarstva prof. dr Saša Mujović. On je pohvalio ideju menadžmenta Elektroprivrede Crne Gore koji su odlučili da aktuelni projekat 5000+ koji se odnosi na instaliranje solarnih panela i što boljeg i što većeg iskorišćavanja solarnog potencijala u Crnoj Gori prošire sa projektom energetske efikasnosti.

“Zašto je to važno? Prvo što protežiramo energetsku efikasnost koja je veoma važna, što građanima Crne Gore pružamo mogućnost da ugrade eloksiranu bravariju po veoma povoljnim cijenama, i, ono što je najznačajnije, što će se ta eloksirana bravarija proizvoditi u pogonima Željezare Nikšić. Dakle to je ona glavna ideja koju je stalno protežiralo ovo Ministarstvo. Da Željezarce treba uposliti, da treba otvarati nove pogone, i onda nećemo imati problem sa viškom radne snage. Ova ideja zaslužuje pohvalu kao i ovaj način razmišljanja i djelovanja menadžmenta EPCG” naglasio je ministar Mujović.

Ovakvim projektima se pomaže očuvanje standarda građana, upošljavaju domaći proizvodni kapaciteti i poboljšava energetska efikasnost, kao i kvalitet života ljudi. Korištenje solarnog potencijala, veća energetska efikasnost, uz uštede u potprošnji elektirčne energije i efikasno korištenje potrošene, sve je to u skladu sa zacrtanim ciljevima Ministarstva – konforan život uz manje račune za električnu energiju. Uz to, jačanje kapaciteta Željezare Nikšić je posebno važno u aktuelnim pregovorima sa zainteresovanim investitorima. Podsjećamo da se već 20. juna očekuje dolazak visoke delegacije renomirane kompanije Duferco i susret sa premijerom Milojkom Spajićem.

Zaposleni u Željezari i njihova budućnost će biti u posebnom fokusu, ali i perspektiva za pokretanje novih pogona u Željezari i otvaranje mogućnosti za uposlenjem dodatne radne snage.

Provjerite slična mjesta

Pripremljen Nacrt Fiskalne strategije 2024-2027. godine, javna rasprava do 7.avgusta

Ministarstvo finansija je, u skladu sa Zakonom o budžetu i fiskalnoj odgovornosti, pripremilo Nacrt Fiskalne …