Injac: Uskoro međunarodni konkurs za rekonstrukciju Podgoričanke, trg dobija prvi rooftop sa restoranskom terasom

Nakon više mjeseci posvećenog rada, uskoro će biti raspisan međunarodni konkurs za idejno arhitektonsko rješenje rekonstrukcije robne kuće ,,Podgoričanka”. Želimo da oživimo centar grada i to ne samo kroz organizaciju događaja već i kroz njegovu infrastrukturnu transformaciju. Podgorica zaslužuje da ,,Podgoričanka” bude mjesto okupljanja, ali i razvoja ideja, vještina i znanja koji naš grad učiniti boljim mjestom za život, kazala je Olivera Injac, gradonačelnica Podgorica.

Kako stoji u konkursnom zadatku koji raspisuje Služba glavne gradske arhitektice, u cilju razvoja preduzetništva po ugledu na svjetske centre, stvorila se potreba da Glavni grad strateški razmišlja o razvoju preduzetništva, koristeći benefit novih tehnologija, a sve u cilju razvijanja javnih politika koje će Podgoricu učiniti konkurentnom na polju rješavanja lokalnih problema kao i razvijanja vještina i znanja koji su neophodni i aktuelni za današnje tržište rada.

“Buduća namjena Podgoričanke podrazumijeva mjesto koje objedinjuje preduzetničku energiju i inovacije na teritoriji Glavnog grada, omogućavajući ljudima da započnu i vode svoje biznise. Kao simbol preduzetništva glavnog grada, mjesto gdje se srijeću nove ideje i pretvaraju u biznis. Socijalizacija je još jedan važan faktor ovakvog prostora, gdje pojedinci, digitalni nomadi, freelanceri, programeri neće raditi u izolaciji već će imati dovoljno privatnosti u prostoru koji dijele, a svi ce biti dio jedne zajednice koja dijeli iste poslovne izazove gdje mogu da saradjuju i rastu, i imaju raznovrsnost ponuda gdje se naravno radja prostor za nove biznis ideje i zaposljavanja”, ističe se.

Pored co-working prostora, objekat će, dodaje se, biti otvoren za građane kroz različite sadržaje.

“Prizemlje objekta je planirano da dominantno dobije ulogu javnog prostora koji će služiti kao produžetak centralnog gradskog trga. Stvoriće se multifunkcionalan prostor, u potpunosti otvoren za naše sugrađane, ali i turiste u kojem će imati priliku da uživaju u koncertima, književnim večerima, otvorenoj kafeteriji i prostoru opredjeljenom za prodaju lokalnih tradicionalnih proizvoda. Novost je da će i centralni trg dobiti svoj prvi roof top sa restoranskom terasom”, navode iz Glavnog grad.

GRADSKI

Provjerite slična mjesta

Dolar potonuo najniže u mjesec dana

Vrijednost dolara pala je i drugu uzastopnu sedmicu jer inflacija u SAD popušta, pa su …