Dukaj – Vujević: Do reforma javne uprave uz konkretnu međusobnu saradnju i partnerstvo

Ministar javne uprave Marash Dukaj sastao se danas sa direktorom Državne škole za javnu upravu Republike Hrvatske, Rudolfom Vujevićem.

Ministar Dukaj je na početku pozdravio direktora Vujevića i zahvalio se na posjeti. Ovom prilikom ministar je naglasio odlične odnose između dvije zemlje, a poseban akcenat stavio je na saradnji Ministarstva javne uprave i Državne škole za javnu upravu, te se osvrnuo i na prošlogodišnju posjetu Republici Hrvatskoj.

„Ciljevi i inicijative reforme javne uprave mogu se puno lakše ostvariti uz međusobnu saradnju i istinsko partnerstvo, kakvo imaju Crna Gora i Hrvatska, pri čemu želim da istaknem da su stručnost, iskustvo i savjeti vaše Državne škole za javnu upravu za Ministarstvo javne uprave od velikog značaja. Smatramo da je saradnja veoma važna za razmjenu najboljih praksi u organizovanju, planiranju i održivosti obuka i jačanju kapaciteta službenika u javnoj upravi“, kazao je ministar Dukaj.

„Sa zadovoljstvom vas obavještavam da smo prije nekoliko dana zajednički uspostavili program obuke „Ready for EU“ koji će našim državnim službenicima pružiti priliku da se upoznaju sa administrativnom praksom EU i koji će im omogućiti da steknu relevantnu ekspertizu koja će biti od velikog značaja za našu budućnost u EU“, naglasio je ministar Dukaj.

Direktor Vujević je istakao vidljive rezultate koje Ministarstvo javne uprave postiže u procesu reforme javne uprave i istakao da je ovo Ministarstvo primjer modela funkcionisanja po evropskim standardima i kriterijumima. Takođe je naglasio da Crna Gora i Hrvatska imaju konstruktivne i uzorne odnose na svim poljima.

Sagovornici su ukazali na brojne potencijalne saradnje u oblasti reforme javne uprave kroz razmjenu iskustava, kao i kroz edukaciju državnih službenika.

Provjerite slična mjesta

Prekinuti pregovori o formiranju vlade u Francuskoj: Posvađali se oko fotelja

Novi ljevičarski savez, koji je pobijedio na parlamentarnim izborima u Francuskoj, suočava se s testom …