Direktor osumnjičen da je utajio preko 166.000 eura poreza

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala podnijeli su danas krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, protiv pravnog lica iz Budve a ujedno i ovlašenog lica u tom pravnom licu, N.G. (35), zbog sumnje da je izvšio krivično djelo utaja poreza i doprinosa, saopšteno je iz Uprave policije.

N.G. je, kako se sumnja, počinio krivično djelo utaja poreza i doprinosa na način što je u svojstvu ovlašćenog zastupnika jednog pravnog lica iz Budve u kontinuitetu tokom 2015, 2016, 2017, 2018 i 2019. godine, postupajući u ime i za račun prijavljenog pravnog lica, u cilju izbjegavanja poreskih dažbina, podizao novac u gotovini sa računa prijavljenog pravnog lica kod dvije banke sa sjedištem u Podgorici, u ukupnom iznosu od 1.342.828 eura. 

To je radio bez adekvatne poslovne dokumentacije sa navodnom svrhom plaćanja “materijalni troškovi”, “putni troškovi”, “zarada i drugih ličnih primanja”, “isplata blagajne” i dr., čime je po osnovu nedokumentovanog podizanja gotovine sa računa, utajio porez na dohodak fizičkih lica u iznosu preko 166.602,22 eura i time ostvario protivpravnu imovinsku korist u naznačenom iznosu, a na direktnu štetu budžeta Crne Gore”, piše u saopštenju policije.

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala, nastavljaju intenzivne i prioritetne policijsko-tužilačke mjere i radnje na otkrivanju i procesuiranju odgovornih lica u privrednim aktivnostima, u odnosu na krivična djela koja sa sveukupnom posljedicom nanose enormne štete po budžet države i njenih građana i podrivaju ekonomski sistem Crne Gore.

ADRIA

Provjerite slična mjesta

Sastanak CBCG i Jedinstvenog odbora za sanaciju kreditnih institucija

Guvernerka Centralne banke Crne Gore dr Irena Radović sastala se danas sa stalnim članom Odbora …