Brković više ne upravlja svojom firmom

Skupština akcionara” Vektre Boka” juče je na sjednici u Podgorici razriješila stari odbor direktora kompanije i izglasala novi. Za nove članove borda direktora izabrani su Danilo Matijašević, Radovan Samardžić i Vladimir Čović.

Oni su zamijenili dosadašnje članove borda direktora Dragana Brkovića, njegovog sina Bojana Brkovića Milića Popovića.

Na trećoj sjednici skupštine akcionara “Vektre Boka” a.d. odluku su jednoglasno donijeli Matijaševićev pravni zastupnik Nemanja RadovićRadojica Grba, stečajni upravnik kompanije “Vektra Montenegro”, koja je većinski vlasnik “Vektre Boka”, i sekretar Ranko Grbavac.

“Vektra Montenegro” kao većinski vlasnik ima 59 odsto akcija Akcionarskog društva “Vektra Boka”, dok je Privredno društvo “Elena grupa” vlasnik 30 procenata.

Nakon potpisivanja izvještaja sa druge sjednice skupštine akcionara i prihvatanja dnevnog reda, Radović, Grba i Grbavac su odmah pristupili glasanju i jednoglasno donijeli odluku o razrješenju starog i imenovanju novog upravnog odbora.

Donijeta je odluka i o novčanim nadoknadama članovima Upravnog odbora “Vektre Boka” a.d., pa će predsjednik dobijati mjesečno 1.700 eura, dok će mjesečna nadoknada članovima iznositi 900 eura.

Matijašević spreman da izmiri dio dugovanja

Radović je naglasio da Matijašević, kao predstavnik manjinskih akcionara, ima namjeru da kompanija izmiri obaveze prema radnicima, a “Vektru Boka” postavi na noge. Podsjetio je da je Matijašević ranije izjavio da će pokušati da se izbjegne uvođenje stečaja u tu kompaniju.

Radović je podsjetio da je Matijašević na ročištu 29. maja zamolio sudiju da odloži eventualno uvođenje stečaja, kako bi se imenovao novi odbor direktora, što bi reflektovalo novu vlasničku strukturu “Vektre Boka”, izrazivši tom prilikom spremnost da izmiri dio dugovanja zbog kojih je pokrenut predlog za uvođenje stečaja.

– On je zatražio od Privrednog suda da mu dostavi instrukcije na koji način to može da se sprovede – rekao je Radović.

Predlog da se kompaniji “Vektra Boka” promijeni ime nije prošao, jer su protiv bili Grba i Grbavac.

Vlasnik “Elena grupe” Danilo Matijašević novinarima je kazao da će sada, kada je ušao u bord direktora “Vektre Boka”, pokušati da ta kompanija, koja je u predstečajnom stanju, izmiri potraživanja prema Poreskoj upravi kako bi se spriječilo uvođenje stečaja. On je rekao da čekaju instrukcije Privrednog suda, te da je novo ročište u vezi sa stečajem zakazano za 16. jul.

DAN

Provjerite slična mjesta

Predstavnik Ministarstva javne uprave, Jovan Kljajić, dobitnik prestižne IVLP Impact Award nagrade za 2024. godinu

Sa ponosom objavljujemo da je predstavnik Ministarstva javne uprave, Jovan Kljajić, dobitnik prestižne IVLP Impact …