Advokat Duška Kneževića: Moj klijent ima dokaze da Đukanovićev prvi milion vodi do „ničije kuće“

Pritvoreni biznismen Duško Knežević neće biti svjedok saradnik jer su optužnice protiv njega fabrikovane od strane Milivoja Katnića, po nalogu Mila Đukanovića, kazao je advokat Zdravko Đukanović u emisiji „Referat“ na Gradskoj RTV.

Kako ističe, Knežević ne može dati sušinski iskaz prije nego što izađe iz spuškog pritvora, iz razloga što su podaci, dokazi o transakcijama i ostali materijalni dokazi pohranjeni na serverima koji mu, iz razumljivih razloga, sad nisu na raspolaganju.

Dodao je da je Knežević ipak spreman da iznese dokaze protiv bivšeg predsjednika Mila Đukanovića u slučajevima „Prvi milion“ i „Ničija kuća“, nakon što mu bude omogućen kućni pritvor.

„Duško Knežević posjeduje dokaze i želi da javnost bude upoznata sa činjenicom da je to zapravo jedan životni događaj. Bivši predsjednik Crne Gore Milo Đukanović je podigao kredit kod Pireus banke, na iznos od 1,5 milona eura. Od tih sredstava su kupljene akcije Prve banke i napravljena fiktivna transakcija, preprodaja, gdje je bivši predsjednik došao do zarade od 5-6 milona eura, a značajan dio tih sredstava je korišten za izgradnju ‘ničije kuće’, tvrdi advokat Đukanović.

Knežević je, kako ističe, odlučio da iz Londona dođe u Crnu Goru i predoči ove dokaze, kako bi se, kako dodaje, demokratski procesi koji su započeti u našoj zemlji i završili.

„Da sudstvo i tužilaštvo počnu da funkcionišu po principima evropske pravne civilizacije. Duško Knežević je pokretač promjena u crnogorskom društvu, koje nije vodio sam, ali je njegova borba započeta u momentu kada je režim Mila Đukanovića bio najjači, i on jeste pokretač. Došao je svjestan činjenice da su stvari počele da se odlažu u nedogled i njegova je procjena da je došlo vrijeme da se saznanja koja ima iznesu“, poručio je Đukanović.

Provjerite slična mjesta

Prekinuti pregovori o formiranju vlade u Francuskoj: Posvađali se oko fotelja

Novi ljevičarski savez, koji je pobijedio na parlamentarnim izborima u Francuskoj, suočava se s testom …