Camgoz: Koristio sam lažni pasoš da bih zaštitio porodicu, ubili su mi sina, nad nama vrše progon

Državljanin Turske Binalij Camgoz rekao je danas pred podgoričkim Osnovnim sudom da je koristio lažni pasoš kako bi zaštitio sebe i svoju porodicu, koja je doživjela progon od strane Turske.

On je dodao da ne priznaje kricično djelo za koje ga Osnovno državno tužilaštvo Podgorica tereti.

ODT u Podgorici Camgoza tereti za produženo krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja i korišćenje falsifikovane isprave.

Postupak u odnosu na Camgoza vodi sudija podgoričkog Osnovnog suda Ivana Becić.

On je prije iznošenja odbrane rekao da je u predmetnoj stvari već iznio odbranu i da je kažnjavan ranije za to.

-Poštovani sude ja u cjelosti ostajem u iskazu koji sam dao u tužilaštvu. Već nekoliko puta se tereti za isto krivično djelo. Za šta sam osuđen. Ne razumijem ovo ponašanje prema meni- rekao je Camgoz.

On je na pitanje svog advokata Marka Radovića koja je potreba za korišćenjem falsifikovanih dokumenata rekao da je to uradio zbog bezbjednosti.

– Mučen sam u zemlji iz koje sam došao(Turska). Tamo mi je ubijen sin. Koristio sam falsifikovana dokumenta da bih zaštitio sebe i svoju porodicu, jer država mi nije zaštitila moja prava. Počeli su da nam uništavaju živote. Pravni progon tamo nije prestao. Smatraju nas neprijateljima zbog naše etničke pripadnosto. Nisu nam dozvolili da živimo mirno. Falsifikivani i pasoš sam koristio da bih mogao da napustim Tursku. Znam da nisam pravilno postupio kada sam koristio lažni pasoš i da sam na taj način uvrijedio državu Crnu Goru, ali sam moramo da zaštitim porodicu – naglasio je Camgoz.

DAN

Provjerite slična mjesta

Bivši radnici “Vektra Boke” organizuje protestni skup 15. jula

NVO Udruženje radnika “Vektra Boka” organuzuje protestni skup u ponedjeljak, 15. jula, u 19 sati, …