Tuzi dobijaju osmatračnicu za vatrogasce: Punkt u bivšoj zgradi Rokšpeda

Punktove ćemo imati u Tuzima, Zeti, Tološima na Gorici. Čekamo da se završi prijem sezonaca koji će raditi za vrijeme ljetnje sezone pa da ih otvorimo, rekao je Zdravko Blečić.

Tuzane će ovog ljeta od požara čuvati vatrogasci koji će biti stacionirani na vatrogasnom punktu u centru Tuzi. Vršilac dužnosti komandira Službe zaštite i spašavanja Zdravko Blečić je saopštio da će punkt biti smješten u bivšoj Rokšpedovoj zgradi, na putu ka Božaju.

– Na punktu će biti dva vatrogasca, kao i u Zeti. Vatrogasci će biti smješteni u bivšoj zgradi Rokšpeda – naveo je Blečić.

 Za sezonce konkurisalo 12 kandidata

Na oglas za prijem u radni odnos sezonaca koji će raditi za vrijeme ljetnje požarne sezone privailo se 12 kandidata pa je provjera njihove sposobnosti zakazana za 20. jun. Za ovaj posao konkurisali su Ivan Knežević, Balša Banović, Balša Vulićević, Petar Radonjić, Danijel Sekulić, Anđela Andrić, Vasilije Šljivančanin, Damjan Đorđijević, Danilo Raičević, Bojana Vulić, Nemanja Jovanović i Pavle Rakočević. Postupak provjere znanja sastoji se od teorijskog i praktičnog dijela pisanog testa i usmenog intervjua.

On je dodao da će svi vatrogasni punktovi biti otvoreni do početka požarne sezone, 1. jula.

Punktove ćemo imati u Tuzima, Zeti, Tološima na Gorici. Čekamo da se završi prijem sezonaca koji će raditi za vrijeme ljetnje sezone pa da ih otvorimo. To će svakako biti do početka jula – kaže v.d.komandira Službe zaštite i spašavanja.

On dodaje da su u susret požarnoj sezoni nabavili kamion čija se registracija očekuje uskoro.

DAN

Provjerite slična mjesta

Sastanak CBCG i Jedinstvenog odbora za sanaciju kreditnih institucija

Guvernerka Centralne banke Crne Gore dr Irena Radović sastala se danas sa stalnim članom Odbora …