Glavni grad: Matične brojeve vlasnika imovine u Podgorici dalo Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma 2021. godine

Glavni grad nije ustupio podatke, nije vlasnik spornog GIS portala niti ima nadležnosti nad njegovim upravljanjem – saopšteno je iz Službe za odnose sa javnošću glavnog grada.

Podsjećamo, odbornici opozicije u Podgorici ranije danas saopštili su da je Glavni grad na demo verziji centralnog GIS portala objavio lične podatke vlasnika imovine u Podgorici i učinio ih dostupnim svima.

Sporni podaci o planskoj dokumentaciji u sklopu kojih su i lični podaci nisu ustupljeni od strane Glavnog grada niti ih Glavni grad ima u svom posjedu u obliku u kojem su oni prikazani. Takođe, podaci nisu distribuirani putem web prezentacije Glavnog grada što u potpunosti demantuje navode odbornika DPS-a Stefana Ćulafića te vjerujemo da će u nekom od narednih obraćanja provjeriti činjenice prije iznošenja neistina i uzbunjivanja javnosti – naveli su u saopštenju.

Istakli su da su od kompanije GDI Solutions, čija demo verzija sajta je neko vrijeme bila dostupna javnosti, obaviješteni da su podatke građana dobili tokom 2021. godine od Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma. U to vrijeme, resorni ministar bio je Ratko Mitrović.

– Kako Glavni grad nema nikakav ugovor sa pomenutom kompanijom, niti smo na bilo koji način učestvovali u razmjeni podataka između njih i Ministarstva, molimo da im se obratite za dodatna pojašnjenja, a kako bi se javnost na pravi način informisala – zaključuju u saopštenju.

POBJEDA

Provjerite slična mjesta

Predstavnik Ministarstva javne uprave, Jovan Kljajić, dobitnik prestižne IVLP Impact Award nagrade za 2024. godinu

Sa ponosom objavljujemo da je predstavnik Ministarstva javne uprave, Jovan Kljajić, dobitnik prestižne IVLP Impact …