DOBAR POČETAK: U Crnoj Gori boravi 60.784 turista, 6,65 odsto više nego lani

NTOCG: Prema posljednjim podacima
Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO CG) zadovoljna je početkom ljetnje turističke sezone. Kao je kazala agenciji Media Biro predstavnica te organizacije Dragica Rašković, očekivanja za naredni period su optimistična. Napomenula je da su rezultati ankete turističke privrede, koju su nedavno sproveli, pokazali da su turistički djelatnici uglavnom zadovoljni početkom sezone.
„Prema nalazima ove ankete,najveći broj njih najave ocjenjuje dobrim. Čak preko 80 odsto učesnika ankete smatra da su najave na nivou prošlogodišnjih ili bolje u odnosu na prethodnu godinu. Prema rezultatima te ankete, pored regiona, najviše najava imamo sa tržišta Velike Britanije, Njemačke i Francuske. Primjetan je i rast interesovanja sa tržišta kao što su, baltičke zemlje, skandinavske zemlje i Poljska”, kazala je ona.
U mjesečnim izvještajima Evropske komisije za putovanja, Crna Gora se dvije godine nalazi u TOP 10 najbolje ocijenjenih destinacija od strane posjetilaca na online platformama za putovanja.
“U aprilskom izvještaju zauzeli smo visoko četvrto mjesto i iskreno se nadamo da ćemo i tokom ljeta bilježiti dobre ocjene”, rekla je Rašković.
Prema nezvaničnim podacima koje lokalne turističke organizacije dostavljaju NTOCG u Crnoj Gori je 13. juna boravilo 60.784 turista, što je 6,65 odsto više u odnosu na uporedni period prethodne godine i nešto više u odnosu na 2019. godinu.
„Najveći rast se bilježi u opštinama Budvi i Herceg Novom, s tim što bih napomenula da je evidentiran rast od 23% turista u Herceg Novom u odnosu na isti period predhodne godine.
Prema istim podacima koje smo dobili od lokalnih turističkih organizacija pored regiona najveći broj turista imamo iz velike Britanije, Njemačke i Francuske,
U prethodnom periodu NTO CG sprovela je brojne promotivne aktivnosti na raznim tržištima. U okviru Destinacijskog foruma 60 renomiranih njemačkih turoperatora, novinara i turističkih agenata tokom pet dana posjete bilo je prilici da se bliže upozna sa turističkom ponudom Crne Gore.
“Pored destinacijskog foruma, istakla bih i neke aktivnosti na tržištu Velike Britanije. Prethodnog mjeseca, kao nastavak saradnje s globalnom medijskom kućom BBC, ekipa njihove emisije o putovanjima Travel show, koja ima preko 70 miliona gledalaca na nedjeljnom nivou, je snimala čitavu epizodu emisije o Crnoj Gori.”, poručila je ona.

Učešćem na mnogobrojnim sajmovima i drugim promotivnim aktivnostima, poput studijskih posjeta medija, influensera, turoperatora i marketinških kampanja, NTO CG je promovisala destinaciju u oko 25 zemalja. Poseban fokus ove godine usmjeren je ka digitalnim kanalima promocije, te je najveći dio budžeta opredijeljen za ovaj vid promocije, poručuju iz ove organizacije.

Mediabiro

Provjerite slična mjesta

Dolar potonuo najniže u mjesec dana

Vrijednost dolara pala je i drugu uzastopnu sedmicu jer inflacija u SAD popušta, pa su …