Spajić: Radimo punom parom da dovedemo Lidl i slične firme

Premijer Milojko Spajić na društvenoj mreži “X” odgovorio je Čiča Miši na njegov tvit kojim kritikuje akciju limitiranih cijena.

Radimo punom parom da bi doveli Lidl i slične firme jer je to jedino dugoročno rjesenje – prostorni planovi se brzo usvajaju (juče Nikšić recimo itd.) – oni su bili glavno usko grlo do sad. Po prvi put imamo konkretne planove tih kompanija za ekspanziju u Crnu Goru koje će napraviti konkurenciju koju vidimo u EU – napisoa je Spajić.

Kako je nastavio, planiraju i kreiranje robnih rezervi u početku 2025.

– Rezerve bi takođe pomogle obuzdavanje cijena – ali je to za pretežno robu za osnovnu upotrebu (nisam siguran da bi instant ovsena kaša bila dio te priče:)) S druge strane – limitirane cijene akcija je bila do turističke sezone – sad su samo za domaće i osnovne proizvode (nije ekonomski/državnicki normalno, ali ni objašnjivo evropskoj komisiji zašto bi ograničavali marže i podsticali potrošnju uvoznih stvari koje će dobrim dijelom turisti da kupe). Imajući u vidu da su minimalne i prosječne penzije veće nego recimo u Hrvatskoj (koja je osim EU, i clanica i Eurozone, Šengena itd.), očigledno je dosadašnji dio programa ES za penzionere uspio – pojasnio je premijer.

Našim približavanjem EU, popravkom infrastrukture (aerodromi-koncesija do kraja godine, autoputevi-14 dionica raspisani tenderi za idejna rješenja i idejne projekte, luka Bar – se konsoliduje, i željeznica se rekonstruiše sa EBRD i EIB) sa lakšim dotokom roba, kao i ulaskom na jedinstveno tržište, SEPA itd. će se popraviti situacija i ublažiti cijene, a nivoi plata i penzija koje dostignemo će ostati – poručio je Milojko Spajić.

Dan

Provjerite slična mjesta

PES: Vlada će imati skoro dvotrećinsku podršku, naša zemlja na pragu istorijskog pomirenja

Pokret Evropa sad je na sjednici Glavnog odbora donio jednoglasnu odluku za proširenje 44. Vlade, …