Blokiraće Budvu, ako država ne preuzme Sveca

Mještani Pržna i Svetog Stefana krajem naredne sedmice blokiraće kružni tok na ulazu u Budvu, ukoliko do tada Vlada i Skupština Crne Gore ne raskinu ugovor sa kompanijom “Adriatic Properties” o zakupu grada hotela “Sveti Stefan” i vrate ga državi na upravljanje.

To je “Vijestima” kazao član Savjeta Mjesne zajednice “Sveti Stefan” Blažo Rađenović.

“Imajući u vidu da se Savjet MZ ‘Sveti Stefan’ u više navrata do sada obraćao predsjedniku Crne Gore Jakovu Milatoviću, Vladi i ministarstvima, Skupštini Crne Gore, Opštini Budva i svim relevantnim adresama za rješavanje problema otvaranja hotela ‘Sveti Stefan’, jedini odgovor stigao je od Jakova Milatovića koji je iskazao zainteresovanost za rješavanje problema i uputio nas na Vladu. Mi smo prinuđeni da svoje aktivnosti i poruku sa protesta održanog 24. marta na Svetom Stefanu koju smo uputili Vladi i Skupštini sprovedemo u djelo. Poruka je glasila da se do 1. maja ne otvori Sveti Stefan, a nakon toga Vlada i Skupstina do 15.juna pokrenu proceduru raskida štetnog ugovora potpisanog između Vlade i zakupca hotela ‘Sveti Stefan’, Miločera i Kraljičine plaže, firme “Adriatic Properties”, te vrate hotel na upravljanje državi Crnoj Gori i o tome obavijesti javnost i Savjet MZ ‘Sveti Stefan’. Na sjednici Savjeta MZ koja je održana u ponedeljak jedan od zaključaka je je bio da ćemo sačekati do 15. juna izjašnjenje Vlade i Skupštine, a onda obavijestiti policiju i sve službe i organizovati za kraj sljedeće sedmice na pola sata potpunu blokadu kružnog toka na ulazu u Budvu u mjestu Zavala”, kazao je Rađenović.

On je najavio da će protest simbolično biti u pet minuta do 12 časova.

“Zašto baš kružni tok na Zavali? Odgovor je jasan, zato što je taj ugovor donesen u Podgorici i poruka ide baš prema Podgorici, zato ćemo protesnu šetnju organizovati baš blokiranjem tog kružnog toka, te ukoliko ni ovu poruku ne prihvate ozbiljno i ne krenu u proceduru raskida i rješavanja problema kršenja štetnog ugovora, mi ćemo intenzivirati naše proteste jer smo prisiljeni na taj vid zaštite prava građanki i građana MZ “Sveti Stefan” ali i svih građana države Crne Gore. U svoje i u ime svih članova/ca Savjeta MZ unaprijed se izvinjavam svim građankama i građanima Budve i Crne Gore, kao i svim turistima ako budemo primorani na ovakav vid zaštite svojih prava”, naglasio je Rađenović.

“Vijesti” su prošle sedmice objavile da bez dogovora o načinu funkcionisanja Kraljičine plaže i staze između te plaže i spa centra u Miločerksom parku, hotelski operator “Aman” neće da otvori grad hotel “Sveti Stefan”, jer ne mogu da garantuju gostima bezbjednost i privatnost.

Provjerite slična mjesta

Prekinuti pregovori o formiranju vlade u Francuskoj: Posvađali se oko fotelja

Novi ljevičarski savez, koji je pobijedio na parlamentarnim izborima u Francuskoj, suočava se s testom …