Utvrđen Predlog zakona o naftnim derivatima

Na današnjoj sjednici Vlade CG, a na predlog ministarstva energetike utvrđen je Predlog Zakona o sigurnosti snabdijevanja naftnim derivatima, čime smo napravili još jedan značajan korak ka zatvaranju pregovaračkog poglavlja 15 – Energetika.

Pitanje sigurnosti snabdijevanja naftnim derivatima predstavlja ključno mjerilo za zatvaranje ovog pregovaračkog poglavlja. Ovim zakonskim rješenjem kreirali smo pravni okvir koji će omogućiti obezbjeđenje sigurnosti snabdijevanja naftnim derivatima u našoj zemlji.

Novi zakon precizno uređuje postupke formiranja i održavanja rezervi naftnih derivata, kao i postupke rješavanja poremećaja u snabdijevanju ovim energentom, čime omogućavamo efikasno i pravovremeno reagovanje u slučaju bilo kakvih poremećaja i osiguravamo stabilnost i sigurnost snabdijevanja za sve građane i privredne subjekte.

Ministarstvo energetike i rudarstva će nastaviti sa radom na unapređenju energetske sigurnosti i stabilnosti, kao i na usklađivanju sa evropskim standardima u ovoj oblasti. Usvajanjem ovog zakona, približavamo se ispunjenju obaveza preuzetih u procesu pristupanja Evropskoj uniji i postižemo veći stepen energetske sigurnosti za našu zemlju.

Provjerite slična mjesta

Dolar potonuo najniže u mjesec dana

Vrijednost dolara pala je i drugu uzastopnu sedmicu jer inflacija u SAD popušta, pa su …