Spajić: Posle pola vijeka Pljevlja konačno dobijaju novu bolnicu

Raspisan je tender za izradu tehničke dokumentacije, kao i za izvođenje radova na izgradnji nove Opšte bolnice u Pljevljima po principu „projektuj i izgradi“.

Tim povodom reagovao je i predsjednik Vlade Milojko Spajić koji je u objavi na društvenoj mreži “X” istakao da će „nakon pola vijeka Pljevlja konačno dobiti novu bolnicu, a investicija od skoro 40 miliona eura predstavlja jedno od najvećih ulaganja Vlade u ovaj grad”.

Premijer je poručio da je ponosan na tim ministra Šimuna te da se raduje novom kvalitetu zdravstvene usluge za svoje sugrađane i sugrađanke.

Podsjećamo, raspisan je tender za izradu tehničke dokumentacije, kao i za izvođenje radova na izgradnji nove Opšte bolnice u Pljevljima po principu ,,projektuj i izgradi”. Nakon 50 godina od izgradnje poslednje bolnice, Crna Gora će dobiti novu bolnicu, koja će pružati zdravstvene usluge građanima Pljevalja i Žabljaka.

„Novi bolnički objekat, vrijednosti od oko 40 miliona eura, značajno će unaprijediti radne uslove medicinskog osoblja, omogućiti pravovremeno i sveobuhvatno pružanje zdravstvenih usluga, i stvoriti preduslove za dolazak i ostanak ljekara i medicinskog kadra“ poručio je ovim povodom ministar zdravlja dr Vojislav Šimun.

Kapaciteti nove Opšte bolnice u Pljevljima imaće preporučenu kvadraturu ukupne bruto površine objekta od oko 11.500 m2. U glavnom objektu biće smješteno 16 funkcionalnih cjelina i 140 bolničkih kreveta u cilju postizanja maksimalne funkcionalnosti organizacije bolnice u skladu sa najvišim standardima.

Provjerite slična mjesta

Spajić danas o kapeli na Lovćenu, odnosima sa Hrvatskom, Evropi sad 2, kripto valutama…

Predsjednik Vlade Milojko Spajić će danas od 14 časova  odgovarati na poslanička pitanja u Skupštini Crne Gore …