Šimun: Izgradnjom nove bolnice u Pljevljima ispisujemo modernu istoriju zdravstva

Raspisan je tender za izradu tehničke dokumentacije, kao i za izvođenje radova na izgradnji nove Opšte bolnice u Pljevljima po principu,,projektuj i izgradi”.

Nakon 50 godina od izgradnje poslednje bolnice, Crna Gora će dobiti novu bolnicu, koja će pružati zdravstvene usluge građanima Pljevalja i Žabljaka.

– Novi bolnički objekat, vrijednosti od oko 40 miliona eura, značajno će unaprijediti radne uslove medicinskog osoblja, omogućiti pravovremeno i sveobuhvatno pružanje zdravstvenih usluga, i stvoriti preduslove za dolazak i ostanak ljekara i medicinskog kadra‘‘ poručio je ministar zdravlja Vojislav Šimun.

On je, povodom ovog važnog koraka ka relizaciji izgradnje novog bolničkog objekta kazao, ‘‘ da se ovim činom ispisuje moderna istorija zdravstva u Pljevljima, koje je decenijama unazad nezasluženo bilo na marginama interesovanja  donosilaca odluka kako na državnom tako i na lokalnom nivou, te da će Pljevlja i Pljevljaci konačno dobiti uslove za liječenje dostojne čovjeka u 21.vijeku ‘‘

Kapaciteti nove Opšte bolnice u Pljevljima imaće preporučenu kvadraturu ukupne bruto površine objekta od oko 11.500 m2. U glavnom objektu biće smješteno 16 funkcionalnih cjelina i 140 bolničkih kreveta u cilju postizanja maksimalne funkcionalnosti organizacije bolnice u skladu sa najvišim standardima.

DAN

Provjerite slična mjesta

MITROVIĆ: Do kraja godine značajne promjene u upravljanju otpadom u Crnoj Gori

Zakon o upravljanju otpadom predstavlja prekretnicu za Crnu Goru jer postavlja temelje za smanjenje otpada, …