Preokret: Policajci grubo priveli Ikovića jer je fotografisao nepropisno parkiran policijski automobil

Četiri policajca su sinoć oko 18 sati u Ulici Svetozara Markovića u Podgorici na grub način priveli Vuka Ikovića, jednog od osnivača Preokreta i odbornika u Skupštini Optšine Danilovgrad, jer je fotografisao nepropisno parkiran policijski automobil iako je u neposrednoj blizini bilo više slobodnih parking mjesta, saopšteno je iz Pokreta Preokret.

“Inače policajci su na ovaj način tretirali Ikovića nakon što su došli iz pravca obližnje kafane. Osnov za privođenje je bio što Vuk Iković nije imao ličnu kartu koja mu je bila u kancelariji koja je u neposrednoj blizini događaja, a što je tom prilikom i saopštio, no i pored toga su ga četiri policajca tada promptno privela u policiju gdje mu je izrečena kazna od 60 eura zbog neposjedovanja lične karte, koju je mogao odmah dodati da je bilo želje da se legitimiše, a ne zaplaši. Kao očigledno dodatni vid zastrašivanja mu je usmeno saopšteno da će se vidjeti s njim pred Sudom za prekršaje. Ovaj suštinski nastavak maltretiranja političkih aktivista govori da je autoritarni duh preživio i da je njegovan i od strane novog rukovodstva”, ističe se u saopštenju.

Iz Preokreta su dodali da ovim putem, ne okrivljuju konkretne policajce ni za šta, jer je kako su poručili, stvoren ambijent u produženom trajanju u kojem je svako ko nije vlast i insistira na poštovanju zakona, makar se to odnosilo i na nepropisno parkiranje – a za koje se uredno kažnjavaju građani, zapravo neko koga treba tretirati na što grublji način.

“Pozivamo premijera, potpredsjednika Vlade zaduženog za bezbjednosni sektor i ministra unutrašnjh poslova da porade na onom što su obećavali da će raditi kada budu vlast – da stvore ambijent gdje zakon važi za sve jednako, a građani slobodno mogu registrovati i prijaviti svaku nezakonitost. Što se tiče konkretno ovih pripadnika policije, za nas je dovoljna satisfakcija da uvide da su načinili grešku. Razumijemo složenost njihovog posla, ali i oni trebaju razumjeti da su u službi običnih građana”, kazali su iz Preokreta.

VIJESTI

Provjerite slična mjesta

Direktor KCCG-a saslušan u SPO-u zbog liječenja bivšeg šefa policije: Veljović nije mogao sa drugim pacijentima

Direktor Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) dr Aleksandar Radović dao je u ponedjeljak izjavu u Specijalnom policijskom …