Postavljene prve cijevi vodovoda u trupu budućeg bulevara Lastva Grbaljska – Tivat

Danas su u trupu budućeg bulevara Lastva Grbaljska – Tivat, iz pravca Tivta, postavljene prve cijevi budućeg cjevovoda u sklopu druge faze izgradnje Regionalnog vodovodnog sistema (RVS), s ciljem povećanja kapaciteta sistema sa trenutnih 340 litara po sekundi (l/s) na impresivnih 750 l/s.

“Ovim proširenjem zadovoljiće se buduće potrebe za vodom opština Tivat, Kotor i Herceg Novi, čime će se osigurati stabilno i kvalitetno vodosnabdijevanje za sve stanovnike i privredne subjekte”, saopštio je Zoran Lakušić, predsjednik Odbora direktora Regionalnog vodovoda.

Izgradnja cjevovoda DN700 na dionici bulevara Lastva Grbaljska – Tivat odvija se paralelno sa izgradnjom same saobraćajnice. Dinamika izvođenja radova na izgradnji cjevovoda pažljivo je usklađena sa dinamikom izgradnje saobraćajnice, kako bi se osiguralo optimalno korišćenje resursa.

Na određenim dionicama, postojećeg cjevovoda RVS-a će se morati izmjestiti kako bi se omogućilo planirano proširenje saobraćajnice. Ova aktivnost dodatno komplikuje projekat, ali je neophodna za postizanje krajnjeg cilja – modernog, efikasnog i pouzdanog sistema vodosnabdijevanja, koji će zadovoljiti sve veće potrebe opština Tivat, Kotor i Herceg Novi.

Projekat izgradnje Regionalnog vodovodnog sistema i pripadajućeg cjevovoda predstavlja značajan korak naprijed u infrastrukturnom razvoju ovog područja. Osim što će osigurati stabilno snabdijevanje vodom, unaprijediće i kvalitet života stanovnika, omogućiti dalji razvoj turizma i privrede, te osigurati dugoročnu održivost resursa.

Tokom izvođenja radova, građani će biti redovno informisani o napretku gradnje cjevovoda. Očekuje se da će nakon završetka projekta, dobiti savremeni vodovodni sistem koji će biti sposoban da odgovori na sve izazove budućeg turističkog razvoja Boko-kotorskog zaliva.

Provjerite slična mjesta

Jezera, Medun i Duklja turistički aduti Podgorice

Oko 44.000 turista registrovano je u Podgorici do kraja aprila, a ostvareno je oko 86.000 …