CBCG u posjeti EBRD-u

Delegacija Centralne banke Crne Gore na čelu sa guvernerkom dr Irenom Radović posjetila je danas Evropsku banku za obnovu i razvoj (EBRD) u Londonu.
U okviru posjete EBRD-u organizovani su sastanci na visokom nivou na kojima je bilo riječi o unapređenju saradnje između dvije institucije i planovima za buduće zajedničke aktivnosti.
Na sastanku sa Fransisom Maližom, direktorom za finansijske institucije i članom Izvršnog komiteta EBRD-a, razgovarano je o brojnim ekonomskim temama, sa posebnim osvrtom na potrebu unapređenja pristupa izvorima finansiranja u Crnoj Gori, a naročito za ranjive kategorije stanovništva. Razgovarano je i o intenziviranju saradnje CBCG i EBRD-a na planu daljeg snaženja crnogorskog regulatornog i supervizorskog okvira, kao i o konkretnim inicijativama koje podržavaju zelenu tranziciju i implementaciju ESG standarda u finansijski sistem.
Direktor Maliž je istakao spremnost EBRD-a da dodatno intenzivira saradnju sa CBCG, usmjerenu na snaženje finansijske stabilnosti i poboljšanje ekonomskog ambijenta u Crnoj Gori.
Guvernerka Radović i direktor Maliž potpisali su danas Memorandum o saradnji između CBCG i EBRD-a na planu realizacije WE Finance Code projekta. Ovim dokumentom se konkretizuju dalji koraci na planu realizacije ovog projekta, čiji je glavni cilj otključavanje ekonomskog potencijala žena kroz unapređenje pristupa izvorima finansiranja za crnogorska mikro, mala i srednja preduzeća kojima rukovode žene ili su njihove vlasnice.
Današnji sastanci potvrđuju posvećenost obje institucije unapređenju saradnje usmjerene na poboljšanje ekonomskog ambijenta u Crnoj Gori i izgradnju zelenije i otpornije budućnosti.

Provjerite slična mjesta

Pribilović: Trenutno u Budvi boravi blizu 22.000 turista

Budva je ove godine imala veoma dobru predsezonu i početak ljetnje turističke sezone, saopšteno je …