Važno saopštenje Ministarstva prostornog planiranja

Zbog pojačanog interesovanja dijela javnosti, a u cilju potpune transparentnosti koju sprovodimo u svim aktivnostima Ministarstva, iznosimo sve činjenice i sled postupka u vezi sa izdavanjem, odnosno obavještavamo sve zainteresovane da je nakon sprovedenog upravnog postupka i poništaja prethodnog rješenja, Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine , odnosno glavni državni arhitekta, donio novo rješenje kojim se daje saglasnost na idejno rešenje za hotel “Riviera Montenegro Hotel & Residences”.

Iako je u odvojenom postupku izdata saglasnost na idejno rješenje, želimo napomenuti da je gradilište investitora u prethodnom periodu bilo zatvoreno zbog neispunjavanja svih potrebnih uslova u vezi sa idejnim rešenjem. Naime, imajući u vidu da je Ministarstvo poništilo prethodnu saglasnost na idejno rešenje, urbanističko-građevinski inspektor je zabranio dalju gradnju objekta, jer nisu ispunjeni svi uslovi prema Zakonu o planiranju prostora i izgradnji objekata.

U odnosu na utvrđeno činjenično stanje s obzirom da je došlo do poništenja saglasnosti na idejno rešenje objekta, u skladu sa Zakonom o planiranju prostora i izgradnji objekata, urbanističko – građevinski inspektor je zabranio dalju gradnju objekta.
Dakle, u prilog činjenici da se ovo Ministarstvo i Vlada Crne Gore eksplicitno vode slovom zakona, obavještavamo javnost da je gradilište kompanije MIA Investment doo bilo zatvoreno upravo zbog nedostatka saglasnosti na idejno rešenje.

Poštujući pravila postupka, te u krajnjem ne želeći da dajemo prostor za dnevno politička potkusurivanja, informaciju o zatvaranju gradilišta ali i izdatoj novoj saglasnosti na idejno rješenje nismo medijski promovisali iako su ova akta javno dostupna na sajtu Ministarstva. Postavlja se pitanje zašto je samo vijest o izdatoj saglasnosti na idejno rješenje zavrijedila pažnju medijskih poslenika.

Ministarstvo će nastaviti da postupa u skladu sa zakonom i novonastalim okolnostima kako bi se osigurala zakonita i transparentna realizacija ovog projekta, te će javnost biti pravovremeno obavještena o svim bitnim aspektima razvoja projekta, imajući u vidu interesovanje dijela javnosti za isti.

Provjerite slična mjesta

Mujović: Elektroprivreda trpi velike gubitke zbog Željezare

EPCG trpi velike gubitke zbog rada Željezare. Pokrenuta je u prošlosti na način što jednostavno …