Tramp za noć u Silicijskoj dolini prikupio 12 miliona dolara

Donald Trump otputovao je u Silicijsku dolinu u četvrtak navečer i prikupio 12 miliona dolara od tehnoloških šefova, što je značajan pohod glavnog republikanskog kandidata za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država na dugogodišnju demokratsku utvrdu.

Događaj, čiji su domaćini bili milijarder investitor David O. Sacks i Chamath Palihapitiya, nastavio je val novih Trumpovih prodora s bogatim donatorima iz kripto i svijeta tehnologije te Wall Streeta.

Probijen zid

“Plavi zid tehnologije je probijen”, objavio je izvršni direktor Messarija Ryan Selkis nakon što je prisustvovao događaju.

Selkis, koji je suosnivač firme za obavještavanje o kripto tržištu, bio je među onima koji su navodno platili između 50.000 i 500.000 dolara za ulaznice za prisustvo događaju u Sacksovom domu.

Harmeet Dhillon, bivša potpredsjednica Republikanske stranke u Kaliforniji, objavila je slike sa skupa i rekla da je prikupljanje sredstava ispunilo očekivanja – sakupljeno je 12 miliona dolara zahvaljujući podršci tehnologije.

I aktuelni predsjednik SAD Joe Biden ima svoje pristalice u Silicijskoj dolini.

I Biden sakupljao novac

Tokom nedavnog zaustavljanja u Bay Areau, predsjednik je prikupljao novac za kampanju na događaju koji je vodila Marissa Mayer, bivša izvršna direktorica Yahooa.

Inače, Silicijska dolina naziv je doline smještene u južnom dijelu zaljevskog područja San Francisca u sjevernoj Kaliforniji.

Naziv doline potiče od velikog broja firmi visoke tehnologije u regiji, a dolazi od hemijskog elementa silicija koji je osnova za izradu čipova.

Capital

Provjerite slična mjesta

Pribilović: Trenutno u Budvi boravi blizu 22.000 turista

Budva je ove godine imala veoma dobru predsezonu i početak ljetnje turističke sezone, saopšteno je …