Usvojeni svi zakoni potrebni za dobijanje IBAR-a

Poslanici crnogorskog parlamenta usvojili su večeras još pet zakona čime je zaokružen set zakona potrebnih za dobijanje Izvještaja o procjeni ispunjenosti privremenih mjerila za poglavlja 23 i 24 (IBAR).

Predlog zakona o sprečavanju korupcije usvojen je sa 68 glasova za i tri uzdržana.

Sa 68 glasova za i tri uzdržana usvojen je Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću.

Predlog zakona o medijima podržala su 72 poslanika.

Za Predlog zakona o nacionalnom javnom emiteru – Javnom medijskom servisu Crne Gore glasalo je 68 poslanika, dok su tri bila uzdržana.

Poslanici su većinom od 71 glasa izglasali i Predlog zakona o audiovizuelnim medijskim uslugama usvojen je sa 71 glasom poslanikom.
Predsjednik parlamenta Andrija Mandić kazao je, nakon glasanja, da je ovo velika noć za Crnu Goru.

– Zato što smo pokazali, i pored razlika koje postoje, da možemo da se okupimo oko zajedničkog cilja i da zajedno radimo – rekao je Mandić.

Glasanju u Skupštini prisustvovali su premijer Milojko Spajić, potpredsjednici Vlade Aleksa Bečić i Momo Koprivica, ministarka Evropskih poslova Maida Gorčević, ministarka kulture i medija Tamara Vujović, kao i ministri vanjskih poslova Filip Ivanović i unutrašnjih poslova Danilo Šaranović.

DAN

Provjerite slična mjesta

Prvi Craft fest počeo sinoć u Podgorici pod sloganom “Kupujmo domaće”

Prvi Craft Fest Montenegro, manifestacija koja okuplja domaće zanatske pivare iz Crne Gore počela je …