BEČIĆ: Veliki trenutak za Crnu Goru!

Veliki trenutak za Crnu Goru. Gotovo jednoglasno usvojeni svi zakoni i time ispunjeni svi uslovi neophodni za dobijanje IBAR-a. Sedam mjeseci našeg zajedničkog izuzetno predanog rada na deblokladi i dinamiziranju evropskog puta Crne Gore dobilo finalni pečat, saopštio je Aleksa Bečić potpredsjednik Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove.

I kao potpredsjednik Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove, ali i nekadašnji predsjednik Skupštine, ponosan na nivo odgovornosti svih političkih aktera. Pokazujemo da kada smo složni i kada interes Crne Gore stavimo na prvo mjesto, svi ciljevi su dostižni.

“Očekujemo dobijanje IBAR-a do kraja mjeseca, a nakon toga nastavljamo istim tempom, jer zatvaranje više poglavlja do kraja godine cilj je kom smo snažno usmjereni”, naveo je Bečić.

Prilikom rada prethodnih mjeseci na zatvaranju privremenih mjerila i kontinuiranoj diplomatskoj akciji, odnosno radu na dobijanju IBAR-a, dominantno sam bio usmjeren na zajednički rad sa koleginicama Vujović i Gorčević, i kolegama Ivanovićem i Šaranovićem, kao i njihovim vrijednim timovima, te ovom prilikom izražavam zadovoljstvo i zahvalanost zbog partnerskog, timskog, marljivog i odgovornog pristupa koji je rezultirao uspjehom.

Zahvalnost i Delegaciji EU na čelu sa ambasadorkom Popom, našoj Misiji u Briselu, kao i brojnim zvaničnicima briselskih institucija i njihovim timovima koji su pokazali prijateljski i partnerski pristup, odnosno iskrenu želju i posvećenost da Crna Gora realizuje planirano.

“Nastavljamo timski, odlučno i posvećeno. Nema stajanja dok ne viidmo Crnu Goru kao 28. članicu Evropske unije”, zaključio je Bečić.

Provjerite slična mjesta

VIJESTI: Izbori u Podgorici krajem septembra

Političari u Glavnom gradu pregovaraju o rješenju krize lokalne vlasti na više nivoa, po principu …