EK dala pozitivan IBAR i preporučila održavanje Međuvladine konferencije sa Crnom Gorom

Evropska komisija preporučila je održavanje Međuvladine konferencija sa Crnom Gorom i uputila pozitivan Izvještaj o ispunjenosti privremenih mjerila u poglavljima 23 i 24 (IBAR), saznaje Pobjeda od izvora u Briselu. Ovu odluku, Komisija je proslijedila Savjetu EU, koji će na radnim tijelima za proširenje (COELA) odlučiti da li će podržati predlog Komisije.

Zemlje članice, na sastancima COELA, odlučuju i tome da li će podržati Izvještaj o ispunjenosti privremenih mjerila za poglavlja 23 i 24(IBAR). Prema našim saznanjima iz Brisela, ova odluka će biti donesena iduće nedelje, a na današnjem sastanku analiziraće se izvještaj koji je pripremila Komisija.

U Skupštini je u toku rasprava o setu zakona, čije je usvajanje uslov dobijanja pozitivnog IBAR. Za sada je usvojeno sedam od 12 IBAR zakona, a rok je da do iduće sedmice, do poslednjeg zasijedanja COELA budu usvojeni svi pomenuti zakoni.

Ipak, preporuka Vlade je da se ne čeka zadnji trenutak, već da se zakoni usvoje već danas, što je i inicijalni plan parlamenta.

POBJEDA

Provjerite slična mjesta

Blokiraće Budvu, ako država ne preuzme Sveca

Mještani Pržna i Svetog Stefana krajem naredne sedmice blokiraće kružni tok na ulazu u Budvu, …