Bivši radnici će blokirati rad kompanije iako im Uniprom metali ne duguje ništa već država

Zaposleni u kompaniji Uniprom metali Nikšić smatraju da im se, od protesta bivših radnika AD Rudnici boksita, onemogućava dolazak na posao i rad.

Grupa građana, bivših radnika AD Rudnici boksita Nikšić, se 3. juna okupila na platou Seoca, gdje su razgovarali sa stečajnim upravnikom o prodaji preostale imovine AD Rudnici boksita u stečaju. Stečajni upravnik im je rekao da se čeka da procjenitelj završi procjenu vrijednosti imovine nakon čega će se objaviti javni oglas o prodaji imovine.

– Njihovi zahtjevi su da Vlada Crne Gore izmiri dugovanja bivšim radnicima AD Rudnici boksita Nikšić. Ova grupa, kako i sami kažu, su svjesni da im Uniprom metali ne duguje ništa već država, pa i pored toga oni su blokirati rad ovog društva kao sredstvo pritiska na stečajnog upravnika da im država isplati zaostala potraživanja – saopštili su iz kompanije Uniprom metali.

Kako su naglasili, od 03. juna pa do danas njima se onemogućava dolazak na posao i rad na koji po zakonu imaju pravo, a čime se ugrožava njihova i egzistencija njihovih porodica.

Od menadžmenta kompanije Uniprom-metali smo obaviješteni da su zbog ove blokade prinuđeni da zaustave radove na svim rudnicima, jer bez proizvodnje neće biti u mogućnosti da izmiruju obaveze prema zaposlenima – saopštili su zaposleni u ovoj kompaniji.

Kako su nam rekli, Uniprom metali su izmirili sva potraživanja državi po osnovu koncesione naknade (4,85 miliona eura) kao i sve poreze, doprinose i ostale pripadajuće obaveze.

Ukolliko dođe do gašenja rudnika direktno bez posla će ostati 300 radnika, dok će probleme u poslovanju imati i kompanije koje su uključene u prevoz rude AD Montecargo i Luka Bar.

DAN

Provjerite slična mjesta

Mujović: Elektroprivreda trpi velike gubitke zbog Željezare

EPCG trpi velike gubitke zbog rada Željezare. Pokrenuta je u prošlosti na način što jednostavno …