Uhapšen Ilija Vasović, bivši šef kriminalistike u Baru

Bivši šef kriminalistike barske policije Ilija Vasović uhapšen je jutros po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT).

Vasovića su u Baru rano jutros uhapsili pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO), potvrđeno je Danu iz SDT-a. 

– On se tereti za kriminalno djelo stvaranje kriminalne organizacije i produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja- kazao je Danu tužilac i potparol SDT-a, Vukas Radonjić.

Podsjećamo, Libertas je objavio transkripte sa SKY komunikacije gdje Vasović prema detaljnim instrukcijama odbjeglog optuženika Aleksandra Mrkića u januaru 2021. godine, sa lažnim diplomatom Stevanom Stivom Simijanovićem, u stanu Miodraga-Dake Davidovića u Podgorici, ugovara preuzimanje svih poslova u vezi sa švercom cigareta u Crnoj Gori.
Sudeći prema komunikaciji sa Sky ECC, u koje je Libertas imao uvid, a koje je Europol dao crnogorskoj policiji i tužilaštvu, policajac Vasović godinama se, navodno, bavio švercom cigareta, zloupotrebom službenog polažaja, pranjem novca i drugim krivičnim djelima.

Iliju Vasovića je u januaru 2017. godine za prvog saradnika, šefa kriminalistike, izabrao tadašnji načelnik Centra bezbjednosti (CB) Bar, Drago Spičanović. Kasnije je, od juna 2019. godine bio i prvi saradnik tada novoizabranog šefa CB Bar Veselina Magovčevića.

Razriješen je sa te funkcije u aprilu 2021. godine, po odluci tadašnjeg vršioca dužnosti direktora Uprave policije Zorana Brđanina. Od tada je neraspoređen. Vasović je, prije imenovanja na mjesto šefa kriminalistike u Baru, bio inspektor za krvne delikte u Odjeljenju bezbjednosti Ulcinj.

Provjerite slična mjesta

Popa: Postizanje IBAR-a nevjerovatan timski rad na svim nivoima

Ambasadorka EU u Crnoj Gori, Oana Kristina Popa govorila je o značaju dobijanja pozitivnog Izvještaja …