evropasad

PES: Skaj potvrdio da su Abazović i URA duboko upleteni u šverc cigareta

Pisanja Libertasa koja su bazirana na SkyECC prepiskama nedvosmisleno potvrđuju da su Dritan Abazović i GP URA duboko upleteni u šverc cigareta.

Abazović je, kako je saopšteno iz PES-a, imao poslovne odnose sa Miodragom Dakom Davidovićem koji je pod sankcijama Sjedinjenih Američkih Država i Aleksandrom Mrkićem, članom kriminalne grupe Veselina Veljovića. Još šokantnije, GP URA je finansirala smještaj Stevanu Simijanoviću, lažnom američkom diplomati i odbjeglom kriminalcu uvezanom u švercerske poslove, koji je, po svemu sudeći, Abazovićev intimus i neizostavan gost na promocijama knjige u regionu.

Veze Abazovića sa uhapšenim Mrkićem, sankcionisanim Davidovićem i odbjeglim Simijanovićem otkrivaju mračnu pozadinu Abazovićevih aktivnosti i nečuvenu zloupotrebu političke moći za kriminalne akcije. I dok kao jedini poslanik u Skupštini Crne Gore koji se nalazi u SkyECC prepiskama volšebno optužuje Venecijansku komisiju da štiti mafiju, istina je da je isključivi zadatak Abazovića da koristi svoju političku poziciju za podršku kriminalcima i Veljovićevim saradnicima, rugajući se otvoreno svim građanima Crne Gore. 

Ukoliko se uzme u obzir činjenica da su istorijski procesi kada je u pitanju rad tužilaštva intenzivirani upravo u periodu dok Abazović grije klupe u opoziciji, postaje jasnije zbog čega Abazović mora da agresivno traži model destabilizacije vlasti po svaku cijenu, a naročito u kontekstu dobijanja IBAR-a i usvajanja seta zakona kojima će se ojačati crnogorsko pravosuđe.

Iako je malo onih koji još uvijek vjeruju Abazoviću, prilike su da je predsjednik URA-e identifikovao Jakova Milatovića kao najnoviju žrtvu i da namjerava da iskoristi to što je predsjednik države u političkoj samoizolaciji zaboravio ko su mu prijatelji, koji su ga doveli na tu poziciju, a ko ga je smijenio sa pozicije ministra zajedno sa DPS-om. Prepiske u okviru SkyECC na osnovu kojih se nedvosmisleno utvrđuje povezanost Abazovića i njegove partije sa bliskim licima Veselina Veljovića koja su povezana za šverc cigareta zaslužuju reakciju istražnih organa, a građani mogu uz kokice relaksirano pratiti super finale.

Provjerite slična mjesta

Strateški partner Solara na crnoj listi SAD zbog povezanosti sa Dodikom

Kompanija „Kaldera“ iz Laktaša, koja je 21. marta pompezno potpisala sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji sa …