Luka Budva puna jahti četiri dana bez struje

Luka Budva, prepuna jahti, isključena je sa elektromreže u nedjelju, odnosno, već četiri dana je bez napajanja strujom.

Luka, koja je do prije nekoliko dana bila u rukama privatnika, napajala se sa trafostanice koja je kod zgrade Zeta filma, a koja je u privatnom vlasništvu. Ubrzo nakon što je JP Morsko dobro preuzelo upravljanje Lukom Budva, vlasnik trafostanice je odlučio da Luku Budva isključi sa mreže, odnosno da se ne napaja sa njihove trafostanice. Nismo uspjeli da dobijemo potvrdu ko je vlasnik trafostanice, ali nam je nekoliko izvora reklo da je vlasnik turski Merit. Odnosno, da je trafostanica pola u vlasništvu Merita, a pola u vlasništvu CEDIS-a. Takođe smo saznali i da je Merit u dobrim poslovnim odnosima sa firmom Dukli gardens, koja je do prije nekoliko dana gazdovala Lukom Budva, što ide u prilog činjenici da su nakon što je ta firma prestala da gazduje Lukom, nove gazde iključili sa mreže.

Prema informacijama koje smo dobili od izvršnog direktora JP Morsko dobro Mladena Mikijelja, kao i nezvaničnim informacijama iz CEDIS-a, danas bi trebalo da se održi sastanak na kojem bi trebalo da se nađe rješenje i da se Luka Budva ponovo priključi na elektromrežu.

– Nakon što je Morsko dobro preuzelo upravljanje Lukom Budva, oni su nas isključili sa svoje mreže i mi sada tražimo da se prebacimo na mrežu koju održava CEDIS. Imamo problema kao i sa preuzimanjem trajekta, ali ako neko očekuje da uspostavimo kvalitetan sistem za 10 dana grdno se vara. Kao i sa trajektima i ovdje će trebati malo vremena da se uspostavi kvalitetan sistem. Ali, samo od broda Budva–Dubrovnik ćemo imati prihode koje smo imali do sada – rekao je Mikijelj koji očekuje da se danas riješi problem.

Lukom Budva je godinama upravljala firma Dukli gardens, čiji je vlasnik biznismen Neil Emilfarb, potom je prije godinu, usvajanjem zaključka Vlade, Luka prešla u ruke Morskog dobra, koje je odmah prenijelo upravljanje na Opštinu Budva. Međutim, kako je rekao Mikijelj, Opština za godinu dana nije uspjela da uđe u Luku i sve vrijeme je njom upravljao Emilfarb. Zatim su, prije nekoliko sedmica raskinuli sporazum sa Opštinom i Morsko dobro je preuzelo upravljanje.

Mikijelj je istakao da od nedjelje, otkad nema struje, nije bilo nikakvih problema sa jahtama koje su u Luci Budva.

Dan

Provjerite slična mjesta

Blokiraće Budvu, ako država ne preuzme Sveca

Mještani Pržna i Svetog Stefana krajem naredne sedmice blokiraće kružni tok na ulazu u Budvu, …