Cijene hrane i pića porasle: Ni u Sutomoru nije jeftino kao ranije

“Ko ima para ide na more, a ko ih nema u Sutomore”, pošalica je koju mnogi koriste kada je u pitanju ovo primorsko mjesto. Ipak, čini se da nije baš tako, naročito kada su ovogodišnje cijene hrane i pića u pitanju. Obišli smo sutomorsko šetalište, gdje smo zatekli radove koji se privode kraju, otvorene radnje i restorane, turiste koji su već pristigli, ali i nešto veće cijene u odnosu na prošlu godinu.

Na plaži već je bilo gostiju, uglavnom domaćih i iz zemalja regiona. Plaže još nisu u potpunosti otvorene, muzike nema, ali na nekima su već izložene cijene ležaljki koje se kreću od 10 do 12 eura.

Domaća kafa, espreso i čaj se mogu popiti za 1,3o, kapućino je dva, dojč 1,50, nes kafa dva, a frape dva i po eura. Cijene piva su od dva do četiri eura, u zavisnosti od proizvođača. Vina su od tri i po do 23 eura.

U Sutomoru izbor hrane je raznovrsan, pa je ljubiteljima brze hrane na raspolaganju parče pice koje je dva eura, mala pica je četiri i po, dok su sendviči po dva i po.

Burek na šetalištu platićete dva eura, dok je sladoled na točenje euro i po, a toliko su i palačinke. Burgeri su na nekim mjestima po osam eura.

Ko želi klasični doručak, najjeftiniji platiće sedam eura, na nekim mjestima 10 i 11 eura. Cijene ručka i ribljih specijaliteta variraju od 10 pa sve do 40 eura.

Svakako izbor u jednom od najpopularnijih crnogorskih ljetovališta je raznolik, iako su cijene nešto više nego ranijih godina.

ADRIA

Provjerite slična mjesta

Jezera, Medun i Duklja turistički aduti Podgorice

Oko 44.000 turista registrovano je u Podgorici do kraja aprila, a ostvareno je oko 86.000 …