markovic

Vujanović podržao Markovića u osnivanju nove stranke: Biće član, ali ne i aktivan funkcioner

Jedan od članova nove partije na čijem osnivanju ovih dana uveliko radi bivši premijer Crne Gore, Duško Marković, biće i nekadašnji predsjednik države i njegov dojučerašnji partijski kolega iz Demokratske partije socijalista (DPS), Filip Vujanović, piše Press.

Njih dvojica su se danas i sreli, u jednom podgoričkom lokalu, a ovom sastanku dva bivša saborca iz DPS-a prisustvovao je i bivši direktor Uprave za sprečavanje pranja novca i finansiranje terorizma Predrag Mitrović koji je, u podgoričkom naselju Masline, bio upucan u nogu 14. maja 2014.

Kako PRESS nezvanično saznaje, Vujanović će biti član Evropske reformske stranke (ERF), ali ne i, kao nekad u DPS-u, aktivan funkcioner.

Glavna okosnica i generator u procesu osnivanja Markovićeve stranke je bivša ministarka nauke u njegovoj 41. Vladi, fizičarka Sanja Damjanović.

Podsjećamo, ND “Vijesti” juče je objavio informaciju da će bivši crnogorski premijer Duško Marković, u narednih petnaestak dana, objelodaniti program i osnivače dugo najavljivane političke stranke na čijem će čelu, kako piše ovaj medij, biti upravo on.

Marković je nedavno podnio ostavku na članstvo u Demokratskoj partiji socijalista (DPS).

On je u DPS-u bio zamjenik predsjednika do prije tri i po godine.

“Finalizovan je Inicijativni odbor stranke, koji broji oko 50 članova, i u njemu ima doktora nauka, profesora, ljekara, inženjera, uglednih pravnika, ekonomista. Jedina za širu političku javnost poznata imena u novoj stranci su Duško Marković i Sanja Damjanović”, rekao je izvor “Vijesti” iz Inicijativnog odbora.

PRESS

Provjerite slična mjesta

Jezera, Medun i Duklja turistički aduti Podgorice

Oko 44.000 turista registrovano je u Podgorici do kraja aprila, a ostvareno je oko 86.000 …