Deponija i Čistoća dobiće nova vozila za prikupljanje staklene ambalaže

Sekretarijat za komunalne poslove u procesu je nabavke novih specijalizovanih vozila za prikupljanje ambalažnog otpada, kazao je za Gradsku v.d. sekretara za komunalne poslove Andrija Babović. Cilj nabavke je, kako je istaknuto,  unaprijeđenje saradnje sa resornim preduzećima na nivou glavnog grada.

Gradska preduzeća Deponija i Čistoća dobiće nova vozila za prikupljanje staklene ambalaže u cilju lakšeg kretanja kroz pješačke zone, najavili su iz Sekretarijata za komunalne usluge.

„To su neka specijalizovana vozila koja neće puno uzimati prostora i brzo i lako se omogućava kretanje po gradu, kako bi se otpad lakše prikupljao“, navodi Babović.

Nepropisno odlaganje otpada predstavlja veliki problem, kaže Babović. Dodaje da je inicirana pilot akcija prikupljanja ambalažnog otpada u centru Podgorice, gdje je prikupljeno 8 tona staklaSanitarne kade, ističe Babović, moraju biti čiste.

„Sanitarne kade se pune velikom brzinom upravo zbog loše primarne selekcije otpada, dakle ukoliko smo mi iz Njegoševe i Bokeške ulice prikupili 8 tona stakla, a to je ogromna cifra, znači da to neće završiti u sanitarnim kadama, nego se odvaja i  razmišlja se o izvozu te sirovine“, ističe Babović.

Iz Sekretarijata poručuju da će u sklopu projekta Glas zajednice, sugrađani iz svih mjesnih zajednica imati priliku da predstave aktuelne probleme.

Gradski

Provjerite slična mjesta

VIJESTI: Izbori u Podgorici krajem septembra

Političari u Glavnom gradu pregovaraju o rješenju krize lokalne vlasti na više nivoa, po principu …