Stankovići imaјu četiri stana, 100.000 gotovine i tri pištolja

Ivica Stanković je zaljubljenik i u oružje, pa ima tri komada pištolja, kao i oko 96.000 gotovog novca.

U kartonu Draginje Vuksanović Stanković po prestanku funkcije i dalje se navodi stambeni kredit dobijen od Vlade Crne Gore u iznosu od oko 28.000 eura, dok gotovog novca ima nešto preko 10.000 eura.

“Dan” je ranije objavio da je Ivica Stanković od države dva puta dobijao stambeni kredit u ukupnom iznosu od 60.000 eura, od čega je vratio svega 11.648 eura, što znači da mu je država bukvalno poklonila 48.352 eura. Prvi kredit od 20.000 eura Stanković je dobio rješenjem od 1. aprila 2005. godine, od čega je vratio 4.848 eura u ratama od po 20,20 eura. Jedanaest godina kasnije (odlukom bivše vlade Duška Markovića od 9. marta 2016. godine), Stanković dobija od države novi povlašćeni stambeni kredit u iznosu od 40.000 eura “u cilju poboljšanja uslova stanovanja”. Stanković je od tog iznosa državi vratio svega 6.800 eura.

Bračni par Stanković, kao i u ranijim imovinskim kartonima, nije dozvolio da im Agencija za sprečavanje korupcije provjera bankovne račune.

Vuksanović Stanković je na Pravnom fakultetu prošle godine od redovnog posla zarađivala od 2.100 do 3.000 eura. Dodatno je prihodovala još 1.000 eura od sredstava iz Evropskog fonda. Od rada u Komisiji za utvrđivanje srodnosti u programima mobilnosti studenata zaradila je oko 900 eura. Njenom suprugu Ivici Stankoviću penzija je prošle godine bila od 1.300 do 1.500 eura. Po odluci izvršitelja, prihodovao je još 3.600 eura.

Na ime Vuksanović Stanković vodi se “škoda” 2023. godište. Ona otplaćuje potrošački kredit od 36.000 eura, za koji joj je rata 700 eura.

Podnijela ostavku nakon lošeg rezultata

Nekoliko sati po okončanju prvog kruga predsjedničkih izbora prošle godine, kandidat Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković podnijela je ostavku na sve partijske funkcije i na mjesto poslanice zbog lošeg izbornog rezultata.

Vuksanović Stanković je tada na konferenciji za novinare zahvalila građanima koji su je podržali i čestitala kandidatima Demokratske partije socijalista i Pokreta Evropa sad, Milu Đukanoviću i Jakovu Milatoviću, ulazak u drugi krug.

– Odgovornost za izborni rezultat podnijeću na način što podnosim ostavku na sve partijske funkcije i mjesto poslanice u Skupštini. Sve što sam radila dosad u političkom životu radila sam za dobro onih koji su me glasali i onih koji nijesu – rekla je tada Vuksanović Stanković i dodala da će ubuduće djelovati isključivo sa pozicije profesorice Pravnog fakulteta, gdje će, kako je navela, edukovati mlade ljude koji će doprinositi daljem prosperitetu Crne Gore.

Provjerite slična mjesta

VIJESTI: Izbori u Podgorici krajem septembra

Političari u Glavnom gradu pregovaraju o rješenju krize lokalne vlasti na više nivoa, po principu …