Milutinović i Bakić u Kopenhagenu: Veliki uspjeh projekta mini basketa

Selektor pionirske košarkaške reprezentacije Crne Gore, Bojan Bakić i komesarska za takmičenja Maja Milutinoć učestvovali su na Mini basket konvenciji i trenerskom seminaru u Kopenhagenu prethodna tri dana.

Na seminaru su predavači bili Radmila Turner iz Bugarske, Njemac Mihail Švarc i Mauricijo Kremonini iz Italije.

Milutinović je prezentovala još jednu sezonu mini basketa u Crnoj Gori koja je podržana od strane FIBA, a koja će se završiti narednog vikenda, kada će se tokom tri dana održati završni turniri, koji će i zvanično označiti kraj košarkaške sezone u našoj zemlji.

Naglasila je da završen ciklus od dvije godine, tokom kojih je KSCG organizovao 55 turnira za godišta 2011, 2012. i 2013. za dječake i djevojčice.

-Naredne sezone prvi put u Crnoj Gori organizovaćemo bambi mini basket za djecu od šest do osam godina. Ova sezona će biti krunisana prvim Festivalom košarke u našoj zemlji, gdje će se osim završnice u mini basketu održati i promocija bambi basketa – kazala je Milutinović, koja je bila zadužena za projekat “Fiba Youth Development Fund”, za njegovo sprovođenje KSCG dobio je najveću ocjenu.

Milutinović je najavila i nove projekte.

Kreće novi ciklus od dvije godine gdje ćemo aplicirati za novi “Fiba Youth Development Fund” i novi projekat “Basketball for Good”, koji ima jedno novo takmičenje isto u sklopu mini basketa, a to je bambi basket i “minibasket sumer 3×3” za dječake i djevojčice, a to ćemo da sprovedemo naredne sezone, kao i seminare za trenere i sudije u takmičenju mini basketa- pojasnila je Milutinović.

Provjerite slična mjesta

Pribilović: Trenutno u Budvi boravi blizu 22.000 turista

Budva je ove godine imala veoma dobru predsezonu i početak ljetnje turističke sezone, saopšteno je …