Živković: Ukoliko dođe do hapšenja Đukanovića odgovor će biti radikalan, organizovaćemo se dovoljno dobro da takve naume spriječimo

Predsjednik DPS-a Danijel Živković komentarisao je u našoj emisiji “Drugačija radio veza” najave hapšenja bivšeg predsjednika Crne Gore i bivšeg lidera DPS-a Mila Đukanovića. 

Na pitanje može li se najavljivano hapšenje staviti u kontekst straha od povratka DPS-a na vlast, Živković odgovara:

“Ne vjerujem da postoji bilo kakva indicija ili sumnja koja bi mogla da prouzrokuje ovo o čemu ste govorili kroz najave koje sam imao prilike da pročitam u pojedinim medijima, o tome da će doći do hapšenja Đukanovića”, kazao je Živković.

Indicije u smislu da postoji razlog za to ili da postoji namjera za to, upitao je Živkovića autor emisije Darko Šuković. 

“Kada kažem indicije govorim o dokazima ili činjenicama koje bi na to upućivale. Čuo sam i kroz intervju Đukanovića da je vodio računa o tome šta je radio u posljednjih 30 godina tokom bavljenja politikom, računajući da će prije ili kasnije doći neki momenat, da će oni koji odavno već priželjkuju i stanizuju njegov lik i djelo, doći u poziciju da možda kroz iskazanu namjeru dođu do svog nauma i cilja.

Nije prvi put da naša politička konkurencija najavljuje da bi trebalo uhapsiti Đukanovića, to se priča dvadeset i nešto godina”, rekao je Živković. 

Ono što, kako kaže, jeste novina, je da su ti koji su to govorili bili opozicija, a sada su u strukturama vlasti.  

“Ako postoji ta i takva namjera i ako neko misli da će političkim uticajem ili instrumentalizacijom pravosuđa da pokrene i nastavi spiralu revanšizma ili da kroz iskazanu namjeru eventualno krene u takav naum onda nemojte da imate dilemu da će odgovor biti radikalan.

To znači da ćemo se organizovati dovoljno dobro da ćemo takve naume spriječiti”, kazao je Živković. 

ANTENA M

Provjerite slična mjesta

Strateški partner Solara na crnoj listi SAD zbog povezanosti sa Dodikom

Kompanija „Kaldera“ iz Laktaša, koja je 21. marta pompezno potpisala sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji sa …