Spajić sa Mišelom: Nadam se skorom zatvaranju poglavlja

Premijer Milojko Spajić sastao se danas u Briselu sa predsjednikom Evropskog savjeta Šarlom Mišelom, a kako je kazao za TVCG, Mišel je pohvalio rezultate Vlade i nada se da će i parlament nastaviti da radi na istom fonu, kao i Vlada.

Mišelu smo danas predstavili plan i naše rezultate. Čekamo zakone dase usvoje u parlamentu. Mišel je dao apsolutnu podršku Crnoj Gori za dobijanje IBAR-a, a mi se nadamo se pozitivnim signalima i nadamo se da će države članice podržati Crnu Goru da dobije IBAR do kraja juna”, kazao je Spajić u izjavi za TVCG.

Spajić je podsjetio da će se Radna grupa za proširenje u Savjetu EU sastati već 7. juna.

“Tu se nadamo da ćemo dobiti pozitivne signale. Nadam se da će razumjeti specifičan momenat u kom se Crna Gora nalazi i očekujem da se naš veliki rad nagradi”, optimističan je premijer.

Upitan kad se očekuje zatvaranje prvih poglavlja za ulazak u Evropsku uniju, Spajić je kazao da se nada da će se se brzo zatvoriti.

“Ne bih da trčimo unaprijed. Prvo da ovu utaknicu pobijedimo”, poručio je on. 

Podsjetimo, Spajić boravi danas u radnoj posjeti institucijama EU u Briselu, u susret očekivanom dobijanju pozitivnog Izvještaja o procjeni ispunjenosti privremenih mjerila za poglavlja 23 i 24 (IBAR).

Tokom boravka u Briselu Milojko Spajić će se sastati i generalnim direktorom Generalnog direktorata Evropske komisije za proširenje i susjedstvo Gertom Janom Kopmanom.

Sjednica Skupštine na kojoj će se raspravljati o ovim zakonima zakazana je za utorak.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Predstavnici najveće svjetske turističke kompanije u ponedjeljak u Crnoj Gori, njemački privrednici zainteresovani za ulaganja

Predsjednik Vlade Milojko Spajić na marginama foruma Dani privrede u Berlinu sastao se sa nekim …