Nedović Živkoviću: Čega si se uplašio Živkoviću i kome prijetiš?! 

Reagovanje poslanice Pokreta Evropa sad, Jelene Nedović, na izjavu predsjednika Demokratske partije socijalista Danijela Živkovića, da će, ukoliko se uhapsi bivši predsjednik Crne Gore Milo Djukanović, odgovor biti radikalan: 

Ko se to predstavlja kao novi, mlad, čisti i evropski lider?  Kakav je to lider i patriota spreman da pogazi Ustav i Zakon onoga momenta kada ožive institucije Sistema?

Konačno družina pokazuje pravo lice kada istina treba da izađe na vidjelo, blijede sada njihove floskule o evropskoj i građanskoj državi, a oživljavaju o mafijaškoj i korupcijonaškoj.

Čega si se uplašio Živkoviću i kome prijetiš?! 

Nema više političkih pritisaka i ucjena, a ni straha da li će pravda biti dostižna.

Ne postoji više instrumentalizovano pravosuđe i revanšizam, predugo je trajalo i neće ostati nekažnjeno. Dok se u strahu batrgate, pokazujete li vi to put do glave jer su pipci hobotnice pokidani? 

Dijelite lekcije o časti i poštenju “istorijskih ličnosti” i “veljih patriota ” što su nas u crno zavili na sve strane. Zarobili sve institucije, dijelili selektivno pravdu i bili iznad zakona, i sad vi nama držite lekcije? Koliko ste u panici opet prijetite kao i vaš vječiti vođa, pa ni to nije malo nego hoćete da posijete strah u momentu kad vladavina prava ulazi na Velika vrata.

Na to odgovarate da ćete “takve naume spriječiti”?!

Neće moći nikad više. IBAR je završeno poglavlje i to je naš novi početak, a za vas očigledno kraj, čim ovako očajne vapaje širite, bez imalo samopoštovanja.

Treba li od vas da tražimo dozvolu, mi koji nismo kriminalci, da ohrabrimo institucije da rade svoj posao na svim nivoima i da osudimo političke pritiske ma odakle oni dolazili – od šumokradica i organizatora kupovine glasova pa do visoke korupcije? 

Znaju dobro građani Crne Gore da je od osnivanja Demokratska partija socijalista samo radikalno i djelovala – od ratova , korupcije, organizovanog kriminala, pa sve do totalnog urušavanja institucija. 

Nijedan pojedinac, nijedna partija i niko nije i ne može biti jači od države. Ovakve poruke Živkovića izuzetno su opasne i predstavljaju pritisak na tužilastvo. Glavni specijalni tužilac već neko vrijeme je žrtva negativne kampanje od strane pojedinaca, koji pokušavaju da ga etiketiraju i degradiraju, a sve u namjeri da zaustave sprovođenje pravde u Crnoj Gori. Jedino što je ispravno je da svi zajedno podržimo rad institucija sistema u cilju totalnog iskorjenjivanja korupcije i kriminala, kako bi generacijama koje dolaze ostavili dobar zalog za budućnost. 

Ovo nije prvi put da neko iz DPS-a prijeti radikalizacijom. Podsjetiću i da je bivši predsjednik Đukanović svojevremeno pozivao da se Crna Gora brani i iz šume, dok je nedavno pozivao i na krvnu osvetu.

Oni koji su devedesetih “zamrzjeli šah zbog šahovnice”, a poslije glumili da teže evropskim vrijednostima, dok su punili svoje džepove i doveli građane na ivicu egzistencije – hoće opet taj scenario. Toga filma vise gledati nećete.

Provjerite slična mjesta

VIJESTI: Izbori u Podgorici krajem septembra

Političari u Glavnom gradu pregovaraju o rješenju krize lokalne vlasti na više nivoa, po principu …