Na liniji Drač – Bar – Ankona ploviće “Mia”, najmlađi brod Adria Ferries

Prema preliminarnim dogovorima, nakon dvogodišnje pauze, pomorsku vezu između Crne Gore i Italije od 3. jula održavaće italijanska kompanija Adria Ferries. Za prodaju karata biće zadužena Barska plovidba.

Prema preliminarnim dogovorima očekuje se da 3. jula u Bar dođe brod Adria Ferries, konačno da se vrati ta veza između Crne Gore i Italije. Brod bi u Bar trebao da uplovljava u šest jutro, tri puta nedjeljno. Prema planu, znači, on će biti u Baru u šest jutro i nakon toga nastavlja za Drač. Isto tako uveče, vraća se iz Drača, svraća u Bar. U Bar bi trebalo da bude u 20 časova uveče. Očekujemo naravno da će biti u ukrcaj za Ankonu”, kaže predsjednik odbora direktora brodarske kompanije iz Bara, Ćazim Alković za Radio Crne Gore.

Na liniji Drač – Bar – Ankona ploviće “Mia”, najmlađi brod iz flote kompanije Adria Ferries. Izgrađen je 1997. godine, brojne sadržaje, 197 kabina, garažni dio preko 1.950 dužnih metara, kapacitet 1.528 putnika.

– To je dobar brod sa odličnim karakteristikama, nov brod, dužina je 200 metara, što znači da je njegov kapacitet veliki i da će sigurno moći da opsluži kako liniju prema Baru, tako i liniju prema Draču. To je plovilo kompanije Adria Ferries, plovilo je “Mia”. To je nov brod i što je jako važno brz, jer imali smo priliku da kroz neko prošlo vrijeme na toj relaciji plove brodovi koji nijesu tako brzi i ta plovidba bi dugo trajala, izmarala bi sve putnike, navodi Alković.

Dan

Provjerite slična mjesta

Blokiraće Budvu, ako država ne preuzme Sveca

Mještani Pržna i Svetog Stefana krajem naredne sedmice blokiraće kružni tok na ulazu u Budvu, …