U Podgorici uhapšen urbanističko građevinski inspektor

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala, su nakon sprovedenih višemjesečnih izviđajnih radnji, po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici,uhapsili urbanističko građevinskog inspektora V.R. (55) zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

Osim toga, podnijeta je i krivična prijava protiv šest lica – R.K. (43), D.K. (72), V.D. (51), R.K. (38), H.Lj. (64) i S.K. (45), zbog sumnje da su izvršili više krivičnih djela.

– Naime, urbanističko građevinski inspektor V.R. je, kako se sumnja, u periodu od januara do aprila tekuće godine, ovim licima omogućio da obave značajne radove na objektu, propuštajući više službenih radnji koje je bio dužan i u obaveti izvršiti, na koji je način izvršio krivično djelo koje mu se stavlja na teret. Šest lica protiv kojih je podnijeta krivična prijava se na teret stavlja krivično djelo  građenje objekta bez prijave i dokumentacije za građenje jer su bez dozvole državnih organa vršili radove na objektu, a legitimisali su se pred nadležnim organima kao vlasnici djelova objekta ili investitori. Nadalje, terete se i za krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja, jer su se lažno predstavili kao vlasnici djelova objekta, pri čemu je R.K. (43) u aprilu 2024. godine, nastavio radove i nakon postavljanja table o zabrani radova, čime je počinio i krivično djelo skidanje i povreda službenog pečata, precizirano je iz Uprave policije.

Policijski službenici su u postupku do podnošenja krivične prijave došli do sumnje da su prijavljeni počinili krivična djela tako što su angažovali jedan privredni subjekat, u cilju snimanja objekta, i pritom se legitimišući kao vlasnici djelova objekta iako za to nemaju nikakav zakonski osnov, navedeni akt koristili u pravnom saobraćaju, kako bi se pred nadležnim organima legitimisali kao stvarni vlasnici.

– Službenici Sektora za borbu protiv kriminala će nastaviti intezivne aktivnosti na suzbijaju nezakonitosti u svim oblastima nadležnosti, sa posebnim fokusom na korupciju u državnim organima i organima javne i lokalne samouprave, te preduzeti aktivnosti na identifikaciji lica koja vrše građevinske radnje suprotno zakonskim propisima, navode iz UP.

Provjerite slična mjesta

Mask upozorio Apple zbog ChatGPT-a: Odustanite!

Milijarder Elon Musk (Ilon Mask) zaprijetio je zabranom Appleovih uređaja u svojim firmama ako Apple …