Tramp dobio 50 miliona dolara donacija nakon što je proglašen krivim po 34 tačke optužnice

Kampanja američkog kandidata Donalda Trumpa u petak je objavila da je u prva 24 sata, nakon što je proglašen krivim za krivotvorenje dokumenata, prikupila više od 50 miliona dolara donacija.

Samo nekoliko minuta nakon što je objavljena presuda lažnog suđenja, naš digitalni sistem prikupljanja sredstava bio je preopterećen”, naveli su savjetnici Trumpove kampanje Chris LaCivita i Susie Wiles.

To je više od dva miliona dolara po satu, poručili su.

Glasnogovornik kampanje je rekao donatorima kako dolazi do povremenih kašnjenja u prikupljanju sredstava zbog velikog odaziva.

“Ove donacije izražavaju ono što smo uvijek govorili: američki narod vidi ovu laž onakvu kakva jeste te su spremni podržani Trumpa u njegovoj borbi za spas naše nacije”, navode u saopćenju.

U više navrata su stranice “padale” zbog brojnih donacija.

Bivši američki predsjednik Donald Trump te kandidat za naredne američke izbore je proglašen krivim za krivotvorenje dokumenata s ciljem prikrivanja isplate za šutnju porno zvijezde Stormy Daniels 2016. godine.

Kriv je, kako je naveo sud, po sve 34 tačke optužnice čime je postao prvi američki predsjednik osuđen za kazneno djelo. Maksimalna kazna koju bi mogao dobiti je četiri godine zatvora.

Sudija Juan Merchan odredio je izricanje Trumpove kazne za 11. juli.

Klix

Provjerite slična mjesta

Popa: Postizanje IBAR-a nevjerovatan timski rad na svim nivoima

Ambasadorka EU u Crnoj Gori, Oana Kristina Popa govorila je o značaju dobijanja pozitivnog Izvještaja …