Podrška naporima Tužilaštva, svi inspektori će biti opremljeni body kamerama

Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine izražava punu podršku naporima tužilaštvu u borbi protiv svih nezakonitih postupaka, naročito kada oni dolaze od strane službenih lica.

Današnja akcija Uprave policije uliva nadu da imamo snažnu podršku u borbi protiv svih vidova protivpravnih ponašanja, a narocito borbi protiv nelegalne gradnje. Uz puno poštovanje prezumcije nevinosti, moramo istaći da Ministarstvo čvrsto stoji uz organe gonjenja u nastojanju da se sve nezakonite radnje procesuiraju, ali i uz sve inspektore koji časno i pošteno obavljaju svoj posao. Saradnja s tužilaštvom i policijom ostaje naš prioritet u borbi protiv korupcije i nezakonitih aktivnosti. U prethodnom periodu odmah nakon otvaranja ovog pitanja, pa i u medijima, preduzeli smo mjere za unapređenje rada inspekcijskih službi. Rotacija inspektora sprovedena je s ciljem osiguranja nepristrasnosti i efikasnosti u radu. Aktivno radimo na poboljšanju njihovih uslova rada i profesionalnih standarda. Uveli smo GPS sisteme kako bismo pratili aktivnosti inspektora na terenu, što omogućava bolju kontrolu i transparentnost njihovog rada.

Dodatno, uskoro će svi inspektori biti opremljeni body kamerama koje će dodatno osigurati transparentnost i sigurnost u radu. Inspektori su sada pod “pojačanim nadzorom”, ali se ostvaruje i postavljeni cilj u reformisanju sistema – transparentnost i dostupnost podataka i informacija građanima, stručnoj javnosti i nevladinim organizacijama. Svaki slučaj nepravilnosti se istražuje i, ukoliko je potrebno, slijede odgovarajuće pravne mjere – pa i krivične prijave SDT i drugim nadležnim tužilaštvima. Ministarstvo ostaje posvećeno borbi protiv korupcije i svih oblika nezakonitih radnji, te ćemo nastaviti intezivnu saradnju s nadležnim organima kako bismo osigurali da se svi koji su se ogriješili o zakon privedu pravdi.

Provjerite slična mjesta

Popa: Postizanje IBAR-a nevjerovatan timski rad na svim nivoima

Ambasadorka EU u Crnoj Gori, Oana Kristina Popa govorila je o značaju dobijanja pozitivnog Izvještaja …