Građevinskom inspektoru zadržavanje do 72 sata, krivična prijava i protiv poslanika Dobričanina

Urbanističko-građevniskom inspektoru Vladimiru Raškoviću određeno je zadržavanje do 72 sata, saopšteno je iz Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici.

Kako su naveli, zadržavanje mu je određeno zbog sumnje da je učinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja. Osim toga, podnijeta je i krivična prijava protiv šest lica, među kojima je i poslanik Vladimir Dobričanin. Krivična prijava podnijeta je i protiv Rajka Kneževića, Rada Kneževića, Dragana Knežević te Hajra Ljuskovića.

Postoji osnovana sumnja da je djelo izvršio nevršenjem službene radnje prilikom kontrole objekta na katastarskoj parceli u naselju Tološi, omogućivši tako nesmetano izvođenje građevinskih radova – zaključuju u saopštenju.

Pobjeda je ranije pisala o ovom slučaju i ukazivala da urbanističko-građevinska inspekcija i nadležno ministarstvo duže od godinu ne preduzimaju zakonom propisane mjere koje nalažu pečaćenje gradilišta na kojem se neometano, mimo svih propisa, dovršava stambena zgrada na placu i temeljima ranijeg objekta iz 2004. godine, čiju je legalizaciju, legitimišući se kao vlasnik, prošle godine tražio poznati hirurg i poslanik u Skupštini Vladimir Dobričanin, što je uz obrazloženje da nijesu ispunjene predviđene pretpostavke odbio nadležni sekretarijat Glavnog grada.

POBJEDA

Provjerite slična mjesta

Popa: Postizanje IBAR-a nevjerovatan timski rad na svim nivoima

Ambasadorka EU u Crnoj Gori, Oana Kristina Popa govorila je o značaju dobijanja pozitivnog Izvještaja …