VUČEVIĆ: ANDRIJEVICA ĆE POSTATI GRAD MLADIH, GRAD TURIZMA I RAZVIJENE POLJOPRIVREDE 

„Želimo da zajedno gradimo Andrijevicu, da opšti interes uvijek bude ispred ličnih, da vratimo mlade u naš grad i da Andrijevica postane novi centar sjevera Crne Gore“, poručila je dr Dragana Vučević na predstavljanju programa i izborne liste „Evropa sad – Nova šansa za Andrijevicu“.

U prepunoj sali Centra za kulturu u Andrijevici, u prisustvu premijera i predsjednika Pokreta Evropa sad Milojka Spajića, Vučević je naglasila da je za budućnost Andrijevice ključno da se zadrže mladi i da im se obezbijede uslovi kako bi mogli da se razvijaju i ovde pokrenu svoje poslove i zasnuju svoje porodice.

„Pomoći ćemo mladim bračnim parovima da lakše rješe stambeno pitanje, formiraćemo kancelariju sa mladim stručnjacima koja će pomagati u pisanju projekata za mlade preduzetnike, uvešćemo smjerove u školama koji interesuju djecu i sa čijim diplomama mogu da nađu dobro plaćena radna mjesta“, pojasnila je Vučević.

„Da sve to može da se uradi najbolje govori primjer savremene školske opreme i kombi vozila za prevoz đaka koje je obezbijedilo Ministrastvo prosvjete, nauke i inovacija. Zato ćemo usko sarađivati sa Vladom Crne Gore, jer imamo isti cilj modernu, naprednu i uspješnu Andrijevicu“, dodala je Vučević.

Ona je posebno istakla turističke i poljoprivredne potencijale Andrijevice, rekašvi da će nova vlast na čelu sa Pokretom Evropa sad konačno da otvori „Kuću voća“ koju su mnogi pre obećavali.

„Povećaćemo premije poljoprivrednicima, obučiti ih i pomoći im da konkurišu kod evropskih fondova i povezaćemo turističke kapacitete direktno sa proizvođačima. Radićemo na razvoju održivog turizma i povezati katune Štavna i kompleks Mojan – Krivi do, što će biti okosnica turističke ponude Andrijevice“, rekla je Vučević.

Premijer i predsjednik Pokreta Evropa sad Milojko Spajić istakao je da će Andrijevica uskoro postati važno saobraćajno čvorište što će doprinijeti njenom ubrzanom privrednom razvoju.

„Uskoro kreće gradnja auto-puta Andrijevica – Mataševo, gradićemo put ka Metohiji, ka Pljevljima, ka Boljarima i Srbiji. Sve će to doprinijeti da u Andrijevicu dođu nove investicije i otvore se nova radna mjesta“, poručio je Spajić.

Spajić je dodao da je razvoj infrastrukture ključan za ovaj kraj i da će se nakon izgradnje auto-puta iz Podgorice do Andrijevice stizati se za 45 minuta što će omogućiti razvoj turizma, a građanima Andrijevice otvoriti mogućnost da svoje proizvode brzo i lako prodaju u Podgorici i na primorju.

On je istakao da je veoma važno da nacionalni i lokalni nivo imaju dobru saradnju, jer bez toga nema ubrzanog i ravnomjernog razvoja zemlje. 

„Mi moramo da vodimo jednu politiku. Moramo da u lokalnim samoupravama imamo ljude koji će da prihvate pruženu ruku iz Podgorice i da zajedno gradimo našu zemlju. Zato su ovi izborni važni i zato je važno da ovdje pobijedi politika razvoja i saradnje koju promoviše Pokret Evropa sad“, zaključio je Spajić.

On je pozvao sve građane Andrijevice da daju šansu timu koji predvodi dr Dragana Vučević i glasaju za listu pod brojem 3 „Evropa sad – Nova šansa za Andrijevicu“.

Na konvenciji su govorili i Naida Nišić, ministarka rada i socijanog stranja, Filip Radulović, ministar saobraćaja i pomorstva, Jelena Nedović, poslanica, Milan Marsenić i Božidar Vukićević, kandidati za odbornike.

Provjerite slična mjesta

Mujović: Elektroprivreda trpi velike gubitke zbog Željezare

EPCG trpi velike gubitke zbog rada Željezare. Pokrenuta je u prošlosti na način što jednostavno …