Radulović: Sanirano klizište u Donjim Lugama

Sanacija klizišta „Donje Luge“ koje se nalazi na regionalnom putu R- 2 Berane-Andrijevica-Murino je završena i ovaj kraj konačno je dobio bezbjedan put, kazao je nakon obilaska gradilišta ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović.

Ministar je kazao da su završeni radovi na konstrukciji ispod puta, a postavljeni su asfalt i saobraćajna signalizacija. “Sanacijom ovog klizišta omogućiće se bezbjednija i sigurnija veza Plava, Murina, Gusinja i okolnih naselja sa Andrijevicom i drugim djelovima sjevera Crne Gore”, rekao je Radulović.

Ministar je podsjetio da je sjever države na listi prioriteta rada ove Vlade, podsjetivši da je raspisan pretkvalifikacioni tender za izradu glavnog projekta i izgradnju dionice autoputa Mateševo-Andrijevica, čija će izgradnja početi početkom naredne godine.

“Takođe, u toku je i izbor projektanta za izradu idejnog projekta Andrijevica-Boljare, sa rokom završetka od 14 mjeseci, nakon čega ćemo pristupiti izboru izvođača radova. U skladu sa planiranom dinamikom, očekujemo da već u prvim mjesecima 2026. godine izaberemo izvođača i nastavimo izgradnju autoputa od Andrijevice do Berana, čime će se značajno unaprijediti putna infrastruktura i ukupan razvoju ovog dijela Crne Gore”, poručio je Radulović.

Izgradnjom dionice Mateševo-Andrijevica, vrijeme putovanja od Andrijevice do Podgorice će se skratiti sa sadašnjih dva sata, preko Lubnica, na samo 35 minuta bezbjedne i udobne vožnje auto-putem.

Provjerite slična mjesta

Jezera, Medun i Duklja turistički aduti Podgorice

Oko 44.000 turista registrovano je u Podgorici do kraja aprila, a ostvareno je oko 86.000 …