Nimanbegu: Građanima dugujemo rad i rezultate, neće biti moguće opstrukcije nekoliko odbornika

Vladajuća koalicija u Ulcinju funkcionisaće na vrlo transparentan i korektan način, te s tim u vezi nekoliko odbornika ne mogu da opstruiraju rad lokalnog parlamenta i grada. Građanima dugujemo rad i rezultate i povratak povjerenja u politiku koja radi u njihovu korist, što obećavam da ćemo činiti koliko god budemo imali snage, kazao je za Pobjedu novoizabrani predsjednik opštine Ulcinj Genci Nimanbegu.

Lider Force poručuje da će ovo biti rukovodstvo kontinuiteta, pomirenja i dobrih odnosa.

PROVOKACIJE

Nimanbegu je za predsjednika opštine izabran u noći između srijede i četvrtka, a shodno nedavno zaključenom sporazumu o formiranju nove koalicije u Ulcinju koja će imati mandat do redovnih izbora početkom 2026. godine.

Glasanju je prethodilo burno zasijedanje lokalnog parlamenta sa jednoiposatnim prekidom zbog manevra isključivanja struje i upotrebe biber spreja.

Reagovala je i policija koja nije dozvolila ulazak u skupštinsku salu nikome osim odbornicima. Pojedinima je ukazana i hitna medicinska pomoć.

Nakon nemilih scena lokalni parlament, koji broji 33 odbornika, razriješio je Nimanbeguovog prethodnika Omera Barjaktarija iz GP Ura – partije čiji su funkcioneri i pristalice provocirali i pokušavali da opstruišu zasijedanje.

Dvadeset odbornika izjasnilo se za njegovu smjenu, uzdržan je bio predstavnik Demokrata, a protiv su bili dvojica odbornika Demokratske unije Albanaca i jedan GP Ura.

Za izbor novog čelnika Ulcinja ruku je diglo 20 odbornika Force, Demokratske partije socijalista (DPS), Demokratske partije Fatmira Đeke, Socijaldemokrata (SD), Socijaldemokratske partije (SDP) i Bošnjačke stranke.

PRIORITETI I PARTNERI

Nimanbegu je po stupanju na dužnost poručio da će predano raditi na razvoju Ulcinja i da će u toku njegovog mandata biti cijenjen svaki partner. To je ponovio i u izjavi za Pobjedu, ističući da očekuje odličnu saradnju sa partijama koje čine lokalni parlament.

I pored sinoćnih dešavanja, a polazeći od mog dugogodišnjeg iskustva kao poslanika i odbornika, smatram da će to biti vrlo konstruktivna saradnja. Skupština je ipak mjesto gdje odbornici predstavljaju građane koji su ih birali, gdje se različita mišljenja i viđenja sučeljavaju, ali sve u interesu građana opštine Ulcinj – naglasio je Nimanbegu.

Govoreći o ciljevima tokom njegovog mandata, koje je iznio i u obraćanju u Skupštini opštine Ulcinj u noći kada je izabran, Nimanbegu je izdvojio dvanaest prioriteta.

Prvi je nastavak započetih kapitalnih projekata u infrastrukturi vodosnabdijevanja i kanalizacije uz poštovanje rokova i kvaliteta radova, kao i priprema dokumentacije i pronalaženje finansiranja za opremanje gradskih zona infrastrukturom: Liman, Ulcinjsko polje, Đerane, Štoj.

Treći prioritet je priprema dokumentacije i pronalaženje finansiranja za realizaciju projekta parkiranja u Pristanu. Četvrti je nastavak radova u Starom gradu, a peti izrada dokumentacije i pronalaženje finansiranja za luku Ulcinj u Limanu – precizirao je naš sagovornik.

Izdvaja i urbanu obnovu Vladimira kao administrativnog centra Anë e Malit koja, prema njegovim riječima, ima najveći potencijal za ekonomski rast na osnovu turizma i poljoprivrede.

Usluge i prisustvo naše administracije su već primjetni tamo i treba da budu još više vidljivi – tvrdi novi predsjednik opštine.

Nova uprava radiće i na digitalizaciji radnih procesa u Opštini kako bi građani imali brze i efikasne usluge, a nastaviće i dobre korake i značajne projekte u oblasti poljoprivrede, koje preduzima Sekretarijat za poljoprivredu.

Deveti prioritet je obogaćivanje kulturnog života u Ulcinju u službi jačanja identiteta ovog grada, u službi jačanja tolerancije i međunacionalne, međukulturalne i međureligijske harmonije, kao i u službi turizma. Deseti je povećanje saradnje sa našom dijasporom i otvaranje mogućnosti za njihova ulaganja, a jedanaesti produženje turističke sezone i jačanje ekonomije svake kuće. Posljednji prioritet je povećanje saradnje sa gradovima u regionu radi pronalaženja zajedničkih rješenja za zajedničke probleme i pružanja mogućnosti za razvoj ekonomije kroz saradnju – naveo je Nimanbegu.

POBJEDA

Provjerite slična mjesta

Prvi Craft fest počeo sinoć u Podgorici pod sloganom “Kupujmo domaće”

Prvi Craft Fest Montenegro, manifestacija koja okuplja domaće zanatske pivare iz Crne Gore počela je …