Karadžić: Još jedan nedopustivi propust uprave FK Sutjeska

Nedopustivo je što zbog nepojavljivanja predstavnika kluba, pjetlići FK Sutjeska nijesu bili u mogućnosti da odigraju utakmicu za koju su se naporno spremali i trenirali i zbog toga službenim rezultatom izgubili 3:0. Kao neko ko je proveo godine u mlađim kategorijama FK Sutjeska trenirajući na istim terenima mogu da razumijem stepen nepravde koji osjećaju, navodi se ubsaopštenju Milivoja Karadžića, potpredsjednika Mladih Evrope – omladinske organizacije Pokreta Evropa sad!:

Zabrinjavajuće je što ovo nije izolovan incident čiji je uzrok uprava kluba, već sada nakon drugog puta postaje poražavajuća praksa. Važno je napomenuti da je na isti način, nepojavljivanjem predstavnika kluba, ranije bila uskraćena šansa pionirima koji su danas izborili učešće u Prvoj ligi za pionire, kojima ovim putem čestitam.

“Takođe klub narede sezone neće igrati evropska takmičenja što ovu sezonu svrstava u najlošiju od 2016. godine. Novac koji dolazi od evropskih takmičenja je izuzetno bitan za funkcionisanje kluba koji se već sad nalazi u problemima jer igračima kasni plata više od 25 dana”, kazao je Karadžić.

Sport kao društveni faktor zbližava mlade sličnih interesovanja, uvodeći u život mladih koncept fer pleja i timskog duha. Zato je ovo poražavajući događaj za ukupne društvene prilike u našem gradu. Stoga upućujem apel da se problemi kluba koji je brend grada pod Trebjesom ne uzimaju olako i ne stavljaju po strani jer je stanje već sada alarmantno i zahtjeva ozbiljan pristup.

Provjerite slična mjesta

Mujović: Elektroprivreda trpi velike gubitke zbog Željezare

EPCG trpi velike gubitke zbog rada Željezare. Pokrenuta je u prošlosti na način što jednostavno …