Đeljošaj: Od Adrijatik propertisa zavisi da li će Sveti Stefan biti otvoren

Da li će Sveti Stefan biti otvoren, zavisi od druge strane, odnosno zakupca Adrijatik propertisa, a, kako je kazao potpredsjednik Vlade Nik Đeljošaj, sve što Vlada traži je poštovanje ugovora.

Moj stav oko zamrzavanja arbitraže je da je ne treba biti, jer ne vidim kakvu korist bi to zamrzavanje donijelo. U cilju promocije te destinacije i Crne Gore kao turističke zemlje, i u obostarnom interesu bi bilo da se i država i Adrijatik propertis povuku iz arbitraže i da zakupac poštuje ugovor koji je potpisan. Nijesmo za privremena rješenja, a 44. Valda želi striktno poštovanje ugovora, bez obzira kad je potpisan. Očekujemo da Adrijatik ispoštuje ugovor kako bi obje stane bile odgovorne – kazao je Đeljošaj.

Ponovio je da je za povlačenje obje strane ispred tribunala i za nastavak poštovanja ugovora, prenio je Dan.

– Ako kompanije žele povlašćeni položaj neće ga dobiti. Dobiće samo ono što je po zakonima i u skladu sa Ustavom države. Nije u našoj odgovornosti što je Sveti Stefan zatvoren i lopta je na drugoj strani. Tražićemo poštovanje ugovora, a to je da mora biti otvoren i to je naš zahtjev. Poruka je da nema povlašćenih i da su sve kompanije koje posluju u Crnoj Gori jednake – poručio je Đeljošaj.

Provjerite slična mjesta

Kovač: Formiranje političkog pokreta u toku

“Vidim prostor za političko angažovanje, proces formiranja političkog pokreta je u toku. Vremenska odrednica je …